Daphne Glasmacher

Daphne Glasmacher

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2014
Website
dglasmacher.tumblr.com

Stopmotion en grafisch beeldmateriaal vormen de basis van mijn eindwerk. Ik creëer daarin contrasten die in harmonie samenkomen en verbindingen maken tussen het ene en het andere vlak. Vanuit de waarnemer suggereren de contrasten ook een bepaalde beweging. Het lenticulair glas van 3D-kaarten heeft me onder andere geïnspireerd.

Een aantal kunstenaars waar ik raakvlakken mee heb en die mij connecten zijn voornamelijk kunstenaars uit de periode van abstract expressionisme en op art. Victor Vasarely, meester in het maken van optische illusies met geometrische vormen in zwart-wit en kleur. De kracht en authenticiteit van de stopmotion films van Oskar Fischinger, Hans Richter en Norman McLaren. Soll LeWitt vanwege zijn gebruik en benadering van de ruimte, grafische vormen, kleur of zwart-wit. Ryoji Ikeda en Carsten Nicolai in de manier waarop zij omgaan met beeld en geluid - dat is overweldigend, vernieuwend. Hun creaties geven me zin om van alles uit te proberen, bijvoorbeeld een mix van ruimtelijk beeld met nieuwe media of van beeld, geluid en vormgeving.

Op de Academie voor Beeldende Vorming heb ik genoeg beeldende vakken doorlopen om ruimschoots te kunnen experimenteren. Ik heb als student en als docent leren denken, kan nu complete leerlijnen voor het beeldend onderwijs opzetten en ben op de hoogte van visie-ontwikkelingen.

Het lijkt me geweldig om in de toekomst verschillend werk te exposeren en concepten voor shows en events te ontwerpen en daarmee vele studenten en docenten te inspireren.

Terug naar lijst
Delen