Gillian Jones

Gillian Jones

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2014
Specialisatie

Fotografie en Grafiek

Website
gillianjones.wordpress.com
E-mail
jonesgillian112@gmail.com
Contact
Facebook

Je kunt je tijdens deze opleiding heel goed verder ontwikkelen, sta open voor wat begeleiders je te vertellen hebt, maar verlies vooral niet wat jij wilt doen en wat jij interresant vind om te maken.

Ik ben een nieuwsgierig aangelegd persoon, hierdoor ben ik geintereseerd in bijna alle vormen van creativiteit. Fotografie en grafiek zijn echter twee disciplines waar ik me het gellukigst bij voel.

Fotografie is voor mij begonnen met de reden die fotografie tot leven heeft gebracht in de wereld; de behoefte om de realiteit vast te leggen. Ik geniet van nieuwe ervaringen, en wil deze delen met mensen. Met de technische vaardigheden en photoshop heb ik de mogelijkheid om mensen te laten zien hoe ik de wereld zie, en ik kan zelf terug kijken en weer opnieuw genieten van de ervaring.

Jeff Wall, Henri Cartier-Bresson, Maciel Botman

Ik wil reizen en fotograferen. De ultieme baan die dat combineert is werken als fotograaf voor National Geographic. Dat zal dan wel op freelance basis moeten, want vaste aanstellingen als dat bestaan nauwelijks nog. Hoe dan ook: ze mogen me de hele wereld over sturen!

Situated Families

Een fotoserie met het thema familie. De foto's zijn Jeff Wall geĆÆnspireerd. Ik heb namelijk dit jaar geprobeerd het beeld goed te begrijpen zodat ik deze ook kan fotograferen. Vervreemding in het beeld vind ik heel interessant, daarom heb ik in mijn serie een subtiele vervreemding proberen toe te passen.

Overige projecten

Ik ben altijd grafisch actief. Het binden van boeken, drukken van visite kaartjes, beeldende portfolio in boekvormen en fotoboeken maken. Daarnaast houd ik me bezig met trouwfotografie, familiefotografie, film en schilderen.

Stage

Artiance Alkmaar, Speciaalschool

Dit jaar heb ik samengewerkt met Rita Nanne van de Speciaal school te Artiance in alkmaar. De leerlingen waar ik mee heb samengewerkt waren enthousiaste, gemotiveerde kunstenaars.

Mijn ervaring bij Artiance was erg positief, ik heb me op verschillende gebieden nuttig kunnen maken, ik kreeg zo ook de gelegenheid me nuttig te maken met dingen waar ik me het meest in intereseer en profileer.

Terug naar lijst
Delen