Gloria Silva Trigueros

Gloria Silva Trigueros

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2014
Specialisatie

Animaties, Manga tekenen

Website
mangogloor.deviantart.com/
E-mail
djglorix@gmail.com

Alles om je heen kan een leugen zijn en misschien leef je of leef je niet en was je al heel lang dood.

Het maken van verhalen en strips is een soort ontsnapping van de harde en wrede werkelijkheid. Niet alleen voor mij maar ook voor mijn vrienden cirkel. Het is een manier van loskomen en zijn wie jij bent en je niks van aantrekt van alles wat er om je heen gebeurt.

Sinds klein houd ik van animaties, maar heb ik in een heftige woonsituatie gewoond. Animatie en strips waren mijn enige ontsnappingen van de werkelijkheid, om mijzelf in een andere plek te zetten en even weg te zijn van de wereld.

Mijn tien jaar jongere broertje is degene waardoor ik ooit ben begonnen met strips en animatie. Ik heb veel artistieke, wijze helden, maar mijn broertje is mij het meest dierbaar. Toen ik een zware periode doormaakte, gaf hij me reden om door te gaan en iets te maken dat hem opvrolijkte. Het maakte mij ervan bewust dat ik docent wilde worden om dicht bij kinderen te kunnen zijn, ze te beschermen en ze iets aan te leren.

Het liefst woon ik over vier jaar in het buitenland. Dan ben ik docent en striptekenaar. En misschien kom ik dan in de animatie-industrie terecht, dat is mijn ideale scenario.

Beautiful Lie

Ik heb een maquette op kleine schaal gemaakt van zwart karton. Dit wordt de basisachtergrond voor mijn uiteindelijke filmpje. De animatie voor dat filmpje teken ik op een Wacom Cintiq 13HD tablet en daarna voeg ik het geheel samen in Adobe Premiere. Mijn doel is iets te maken dat zowel realistisch als fantasierijk lijkt.

Ik hou van animatie, film, beeldende kunst en beeldende vorming. In toekomstige animaties wil ook graag muziek en dans verwerken. Sommige kunstwerken roepen zeer sterke gedachten en emoties op. Kunst heeft voor mij een helende werking: het helpt de dingen te relativeren en geeft me kracht om door te gaan.

Door mijn studie op de Academie voor Beeldende Vorming heb ik veel geduld en zelfvertrouwen gekregen. Ik heb nu een duidelijk beeld van wat ik met mijn leven wil en ben eerlijk tegenover mezelf. Ik heb goede contacten gelegd, wijze lessen geleerd en durf nu voor mezelf op te komen in plaats van over me te laten lopen. Allemaal belangrijke kennis.

Overige projecten

Super veel....comic projecten en illustratie.

Terug naar lijst
Delen