Iris Panders

Iris Panders

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2014

Kunstenaars zoals David Hockney, Cindy Sherman, Lars von Trier en Ilya Kabakov vind ik inspirerend.

Na mijn afstuderen wil ik zo snel mogelijk aan de slag als beeldend docent met daarnaast een mentor- of decaanfunctie. Zo wil ik mijn vroegere werkervaring als psycholoog graag inzetten voor het begeleiden van leerlingen.

In mijn werk heb ik van alles en nog wat gebruikt op het gebied van 2D: letters, thinner, krantenpapier, foto’s, Photoshop, aquarel- en acrylverf en de naaimachine. Ik hou van woorden, het geluid van krantenpapier, de dromerige kleuren van vage afdrukken, een stiknaad met zijn los-vaste verbinding en hergebruik van mislukte tekeningen. Ik wil een nietbestaand verhaal vertellen en dat lukt het best door allerlei materialen en technieken te mixen.

Op de Academie voor Beeldende Vorming werd ik ondergedompeld in een creatieve omgeving met inspiratie alom. In de lessen kunstgeschiedenis, kunstbeschouwing en CKV ontvouwde zich voor mij een veel grotere wereld dan ik van tevoren had bedacht. Ik kreeg oog voor subtiliteit en ontdekte hoe leuk het is om lessen te bedenken en uit te proberen tijdens stages. Ik heb veel geleerd van de excursies naar bijzondere exposities.

Terug naar lijst
Delen