Jacqueline Van Ouwerkerk

Jacqueline Van Ouwerkerk

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2014

Er zijn veel dingen die mij inspireren: kunstenaars, filmers en schrijvers (bijv. David Hockney, Tarantino en Dave Eggers), maar ook televisieprogramma’s, muziek, gedrag van mensen, tijdschriften en vormgeving.

Memento

Mijn werk gaat over:
– Het vangen of vastleggen van tijd en beweging.
– De invloed van tijd op herinneringen en vergeten.
– De invloed van herinneringen en tijd op je identiteit.

Door het gebruik van ‘oude’ materialen en technieken zoals 8mm-film, camera obscura, pinhole, polaroid en anthotypes leg ik de link met de factor tijd. Deze materialen zijn dragers die een aspect van herinneren en momenten vastleggen in zich hebben. Ik zoek naar beelden waarmee ik de tijd kan manipuleren; beelden die mijn herinneringen vangen of herinneringen bij anderen oproepen. Tegelijkertijd vraag ik me af of iemands herinneringen ook diens identiteit bepalen.

Ik wil nog meer leren over grafiek, verschillende manieren van fotografie en filmen. En hoe ik deze kan combineren. Op de Academie voor Beeldende Vorming heb ik ontdekt dat ik lesgeven leuk vind, dat ik mijn eigen interesses op leerlingen kan overbrengen en ze enthousiast kan maken. Het liefst zou ik met een oud volkswagenbusje langs festivals reizen om workshops en performances te geven aan kinderen, jongeren en volwassenen.

Terug naar lijst
Delen