Kilian Langestraat

Kilian Langestraat

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2014

On the edge

Van jongs af aan teken ik graag en wilde ik striptekenaar worden. Strips zijn mijn leven lang al een passie. Hoewel stripboeken vaak worden gezien als ‘low-art’ en louter vermaak voor kinderen, is de striptekenkunst in mijn ogen een volwaardig kunstmedium. Goede strips kunnen ons raken op dezelfde manier als films, boeken en muziek. Ze laten ons lachen of huilen, kunnen motiveren of kwaad maken en laten ons nadenken over onszelf.

De strips die ik als kind en tiener las hebben een enorme invloed gehad op mijn blik op de wereld en op wie ik als persoon ben. Het is mijn droom om uiteindelijk professioneel striptekenaar te worden. Ik hoop net als mijn idool André Franquin mijn persoonlijke visie op de wereld en de maatschappij op een sprekende manier in stripvorm te kunnen vertalen.

Ik heb voornamelijk gewerkt met een combinatie van traditionele media (kalligrafie-inkt) en digitale middelen (grafisch tekentablet). Dit zijn de materialen waar ik het meest vertrouwd mee ben en tevens de materialen die het meest worden ingezet bij het maken van stripverhalen.

Terug naar lijst
Delen