Laura Verheijke

Laura Verheijke

Transcendental Apparitions of Appearances

Voor mijn eindwerk heb ik onderzoek gedaan naar de universele eigenschappen van de negatieve en positieve ervaringen van het mens zijn en hoe deze op intrinsieke en extrinsieke wijze tot uitdrukking komen. Ik heb, onder andere, op juten doeken geschilderd. Ik heb voor jute gekozen, omdat de textuur en structuur van deze stof kwaliteiten heeft die overeenkomen met de thematiek van mijn werk. Iedereen bestaat uit dezelfde materie, maar wat is hetgeen dat mensen van zichzelf aan de buitenwereld willen tonen? Jute heeft een bepaalde ruwheid en transparantie. Als je van dichtbij kijkt, zie je dat elke strengeltje stof met andere is verweven, net als de mens, verbonden met elkaar en tegelijkertijd uniek van zichzelf.

Waar twee of meer (kunst)disciplines samenkomen, ontstaat vaak een versmelting tot iets vernieuwends. Vernieuwingen zijn uiteraard interessant, maar voor mij is iets pas aantrekkelijk als het esthetische waarde heeft - een bepaald je ne sais quoi dat iets met me doet en dat niet in woorden te vangen is.

Het meest waardevol van de studie aan de Academie voor Beeldende Vorming vind ik de diversiteit aan vakken, zowel theoretisch als beeldend. Je krijgt als student van alles te leren en vervolgens is het aan jou om je binnen die kennis te oriƫnteren en je eigen stijl te ontwikkelen.

Terug naar lijst
Delen