Marieke de Wit

Marieke de Wit

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2014
Specialisatie

Illustratie & Grafisch ontwerp

Website
watikmaak.tumblr.com

Na mij afstuderen zal ik mijn jaar inrichten als oriëntatiejaar in het beroep grafisch vormgever. Ik zal mijzelf voorbereiden op een master Grafisch Ontwerp, waar ik in 2015 mee wil beginnen.

Ik neem diverse opdrachten aan waarbij ik bekwaam word in het ontwerpen.

De parttime baan, die ik na mijn stage aangeboden kreeg bij het Grafisch Atelier Hilversum, past helemaal het straatje van grafisch ontwerp. Hier zal ik naast het zelf produceren van grafisch werk, lesgeven aan diverse leeftijden. Ik doceer onder andere mijn zelf ontworpen workshop Zeefdruk voor Groep 8, een lessenreeks Etsen voor de onderbouw middelbare school en een workshop Letterpress voor MBO-studenten.

MONO

Mijn afstudeerwerk gaat over bepaalde handelingen die mensen als prettig ervaren om uit te voeren. In mijn dagelijkse leven zocht ik naar bewuste (en onbewuste) activiteiten waar ik de specifieke handeling op een zeer precieze manier uitvoer. Voor enkele personen zal die het kapot drukken zijn van bubbeltjes plastic. Ik verheug mij op het moment van het aantrekken van nieuwe sokken, het geluid en de weerstand die ontstaat bij het snijden van een flespompoen of het vouwen van een 5 euro-briefje bij het opruimen van mijn portemonnee.

Het werk is op een zeer illustratieve manier geschilderd. Met de zwarte lijn tekeningen lijken de serie platen op een gebruiksaanwijzing.

Terug naar lijst
Delen