Michiel van Gent

Michiel van Gent

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2014
Website
www.michielvangent.nl

Eén en één is drie: fragmenten en flarden vinden en zoeken en samenvoegen. Wat ontstaat is een nieuw geheel. Ik streef naar nieuwe zingeving, hernieuwde waarde. In een hervormde voortzetting van een, soms snel, opgenomen beeld. Of in een restauratie, een herstructurering van een eerdere voorstelling. Ik werk met verschillende materialen en in diverse disciplines.

Mijn keramiek is een afdruk van hersteld, gebroken servies. Metafoor voor mensenlevens. Mijn (digitaal) teken- en schilderwerk is een samengaan van beelden, of flarden daarvan, die voor mij een essentie vertegenwoordigen en een nieuw beeld vormen dat een nieuwe stemming wekt.

Getuigenissen

Ik getuig met mijn keramisch werk van herstelprocessen, van littekens, betekenisvolle lichaamsdelen en gebroken servies. Waarom scherven weggooien als het bord, de kom, hun functie daarvoor zo trouw vervulden? Waarom een wond helen en laten genezen? Ik roep overdreven deze morele vragen op en verwijs daarmee indirect naar de wezensvraag van het leven en het menselijke bestaan. Wat betekent de mens? Deze vraag werd verdiept door mijn reis naar China waar ik twee maanden verbleef voor mijn theoretisch en beeldend onderzoek. Het huidige resultaat daarvan toon ik in getuigenissen.

Meer info:
www.michielvangent.nl
michielvangent.tumblr.com
www.firmavandrie.nl/kunstenaars/michiel-van-gent/

Terug naar lijst
Delen