Milja Boost

Milja Boost

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2014

Mijn werk bestaat uit een combinatie van verschillende toepassingen en materialen, waaronder softwareprogramma’s, schildertechnieken, glas en een lasercutter. Ik vind het spannend om computertechnologie te combineren met klassieke technieken en materialen. Vooral het gebruik van de lasercutter biedt ongekende mogelijkheden.

Het werk Waking van de kunstenaars Gilbert & George is een belangrijke inspiratiebron voor mijn huidige werk. Het verhalende aspect en het grote formaat spreken mij aan. Die elementen zorgen ervoor dat je als kijker als het ware het werk wordt in getrokken.

Op de Academie voor Beeldende Vorming heb ik alle kans en ruimte gekregen om te experimenteren. De vele feedbackmomenten daarin hebben in belangrijke mate bijgedragen aan mijn beeldende ontwikkeling. Na mijn studie wil ik mijn beeldende ideeën graag uitvoeren in samenwerking met anderen.

Ik wil verdergaan met het maken van glasgravures en het oude meesterschap van de brandschildertechniek ontdekken. En dan groot formaat glas-in-loodramen maken, het liefst in de werkplaats van Stef Hagemeijer.

Terug naar lijst
Delen