Monica Leuring

Monica Leuring

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2014

Als kind al was ik gefascineerd door het werk van Rodin, zo erg zelfs dat ik als veertienjarig meisje naar Parijs ben gegaan om het werk in het echt te kunnen zien. Waarschijnlijk is het werk van Rodin de reden geweest om een beeldend vak te kiezen. Na de middelbare school ben ik gaan studeren aan de Vakschool in Schoonhoven, waar ik in 1991 afstudeerde als goudsmid.

In mijn afstudeerwerk gaat het vooral om bewustwording en confrontatie met betrekking tot voeding. Soms heel expliciet, dan weer subtiel. In onze westerse samenleving staat voedsel gelijk aan massaconsumptie van grondstoffen waarbij eetstoornissen, voedseltekorten en grootschalig afval ontstaan. Zelf heb ik de ziekte van Crohn, waardoor ik heel bewust met voeding moet omgaan. Ik wordt vaak geconfronteerd met de spilzucht van de maatschappij en de ongeïnteresseerdheid van mensen in wat zij tot zich nemen. Deze twee zaken vormen de hoofdlijnen in mijn werk.

Op de Academie voor Beeldende Vorming heb ik mij toegelegd op fotografie. Dat deed ik al als hobby en hier kreeg ik de mogelijkheid om me het vak helemaal eigen te maken. Alleen dat al is een droom die ik heb waargemaakt. Hierna komen er nieuwe om na te leven.

Terug naar lijst
Delen