Nadine van Oostende

Nadine van Oostende

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2014

Facial Features

De materiaalkeuze is bij toeval tot stand gekomen, het is een eigenaardige verzameling: papier, behanglijm, papieren handdoekjes, verf en piepschuimen koppen in combinatie met foto’s, computers en beamers. De stoffelijke materialen zijn low budget en makkelijk verkrijgbaar. Tijdens het experimenteren met deze spullen en digitale media ontstond bij toeval iets spannends, wat benadrukt wordt in de geprojecteerde foto’s.

Voor mij waren het kunnen creëren van objecten die ik zelf fantastisch vind en kennis opdoen over kunstgeschiedenis en hedendaagse kunst het meest plezierige aan de Academie voor Beeldende Vorming. Ik wil mij graag verder ontwikkelen in 3D, vooral de mix met nieuwe media biedt legio mogelijkheden. Ook kunstwerken van kunststof vind ik inspirerend, daarvoor wil ik meer technische vaardigheden aanleren.

Wat mij aantrekt in kunst is wanneer de kunstenaar op een subtiele wijze een onbehaaglijk gevoel weet op te wekken. Zoals de Quay Brothers: een van hun filmpjes leek op het eerste gezicht een grappige animatie, maar zonder dat er schokkende beelden aan te pas kwamen riep het een heel akelig gevoel bij mij op. Folkert de Jong, Hans Bellmer en de Chapman Brothers zijn ook kunstenaars die ik bewonder, omdat zij durven choqueren en hun werk psychologische vragen oproept.

Ik leef bij de dag, heb geen grootse dromen en stel gewone doelen, zoals het halen van mijn diploma. Ik zou graag werken op een atelier voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking en mensen met psychiatrische problematiek of mijn geld (deels) willen verdienen met kunst maken. Lekker in de stad wonen, mezelf vermaken en plezier hebben is voor mij genoeg.

Terug naar lijst
Delen