Stefanie Verhoef

Stefanie Verhoef

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2014
Specialisatie

Sieraden, Vormgeving

Website
www.stefanieverhoef.com

Stilstaan

Tijd is iets ongrijpbaars. We komen er niet onderuit en we dansen ons hele leven met en om de tijd heen. Tijd is waar te nemen in verandering en doet ons veranderen. Momenten van euforie of ontstemming worden ons door de tijd rap ontnomen zonder dat we daar enige grip op hebben. Ik probeer grip te krijgen op de tijd. Mijn momenten vast te houden en deze niet aan de tijd te verliezen.

Voor dit werk heb ik voornamelijk gewerkt met porselein en epoxy hars. Deze materialen gaven mij de mogelijkheid om hetgeen waarin ik de tijd verloren zag gaan te vereeuwigen in zijn puurste vorm. Graphic designer Perniclas Bedow inspireerde mij met de woorden “Art asks questions and design answers them”. Met mijn werk probeer ik vragen over de tijd op te roepen, alsook antwoorden te geven door de tijd in mijn sieraden vast te leggen.

Het concept tijd staat voorop. Mijn visie op sieraden en vormgeving daarin is secundair, doch zeker niet onbelangrijk. Binnen het concept van mijn thema probeer ik de vormgeving van mijn sieraden zoveel mogelijk te onderzoeken.

Terug naar lijst
Delen