Ilse van der Galiën

Ilse van der Galiën

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2016
Specialisatie

Ruimtelijk

Website
ilsevandergalien.nl
E-mail
ilse_vandergalien@hotmail.com

Doe je ding en laat je niet teveel meeslepen door alle regeltjes. Het zijn jouw studiejaren en jouw moment om te bloeien! Geniet van deze tijd, experimenteer, ontdek en beeldt uit.

Mijn inspiratie komt uit het dagelijkse leven, alles wat ik om mij heen zie, en op dit moment ben ik vooral geïnspireerd door de natuur. Ik wil mijn creatieve kijk op dingen om ons heen delen met anderen en deze verwerken in mijn beeldend werk. Ik houd van de uitdaging die een materiaal mij kan geven en deze onderzoeken tot er een indrukwekkend beeld ontstaat. Ik heb altijd het idee gehad dat kleine elementen uit de omgeving mij opvallen die anderen juist niet zien, dit vind ik een interessant gegeven.

Mijn inspiratiebronnen wisselen elkaar af. Maar ik word veel geïnspireerd door mensen en dingen uit mijn omgeving. Op dit moment kan ik mij goed laten inspireren door de natuur: wolken, planten, schors, bloemen etc.

In de toekomst wil ik het beeldend proces stimuleren in het onderwijs, ik wil de leerlingen een nieuwe kijk geven op het aanbod van beeldende lessen. Daarnaast wil ik mijzelf verder ontwikkelen op beeldend vlak. Ik ga starten met keramiek en van daaruit doorgroeien naar andere materialen en technieken. Een toekomst waar ik nog een weg in ga vinden.

Sculp(na)tuur

Natuur. Een interesse waarmee ik mijn beeldend proces presenteer. Ik heb mij verdiept in de structuur, kleuren en vormen van schors en boom. Ik kan met dit materiaal eindeloos blijven experimenteren en vele nieuwe ideeën tot leven brengen. Dit beeldend proces sluit af met een groot sculptuur dat vervreemdend plaats vindt in een omgeving waar het materiaal niet thuishoort.

Mijn afstudeerwerk is een sculptuur dat bedekt is met schors en boomdelen; hiermee wil ik mijn fascinatie delen over de natuur. Bekijk en ervaar de natuurlijke elementen eens op een andere manier. Dit afstudeerwerk is ontstaan doordat er onderzoek is gedaan naar boom en schors en vanuit daar is er gezocht naar een vorm die vervreemdend is in context met het materiaal.
De achterliggende gedachte is om de natuur uit zijn natuurlijke omgeving te halen en in een ruimte te plaatsen waar de toeschouwer er niet omheen kan. Het materiaal wordt interessanter doordat het in een andere omgeving is geplaatst en mijn fascinatie naar structuur, kleur en vorm wordt daarmee uitgelicht. De vorm is ontstaan vanuit de beweging van een boomtak; deze heb ik visueel ontvouwen en daarmee krijgt het een plat oppervlak waar ik beweging in wil uiten. De beweging zit ook in de vorm en structuur van schors.

Overige projecten

Tijdens mijn afstuderen startte ik met het maken van leren tassen, een project dat nog in de ontwikkelfase zit. Ik wil meer leren over dit materiaal en mij verdiepen in het ontwerpen van diverse soorten tassen.

Stage

Ik heb stage gelopen bij het kinderatelier en bij de kunstscholing van Artiance in Alkmaar, een culturele instelling voor verschillende doelgroepen. Hier heb ik beeldende lessen gegeven, meegeholpen bij de leerlingen en zelf opdrachten uitgevoerd. Mijn stage periode was van september 2015 t/m februari 2016. Deze stage is een leuke en leerzame ervaring geweest; de sfeer met de leerlingen, docenten en studenten was inspirerend.

Terug naar lijst
Delen