Jelle Havermans

Jelle Havermans

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2016
Specialisatie

Mixed Media

Website
www.jellehavermans.com
E-mail
jellehavermans@hotmail.com
Contact
Instagram

Met mijn beeldend werk zoek ik de grens tussen het stilstaande schilderij en het bewegende beeld. Digitaal bewerk ik de aquarellen naar video-animaties, waarin bepaalde elementen het werk ‘tot leven roepen’, maar de verstilling van de compositie behouden blijft. De elementen dragen samen bij een multi-interpretabele betekenis, en refereren meestal naar de filmgeschiedenis en gebeurtenissen van de moderne tijd. In mijn werk staan de thema’s vervreemding, seksualiteit, vernietiging en communicatie centraal.

Ik heb deze opleiding gekozen omdat mijn hart ligt bij kunst en cultuur en ik het belangrijk vind dat jongeren geënthousiasmeerd worden voor film, theater en beeldende kunst.

These Children... These Are Your Children (2016)

Met dit werk doe ik onderzoek naar de manier waarop de invloedrijke Manson-moorden uit 1969 zich verhouden tot de manier waarop Hitchcock enkele jaren eerder, het landschap van de cinema veranderde met zijn psychologische horrorfilm Psycho.
Het werk gaat over het creëren van moord voor publiek. Ik onderzoek de overeenkomsten en verschillen tussen geestelijke vruchten van Charles Manson en Alfred Hitchcock. Het werk heeft betrekking op thema's als maatschappelijke vervreemding, waanzin, en de esthetiek van de dood.
Het centrale element is een animatie, die in een ruimte te zien zal zijn tussen andere objecten. De ruimte in zijn geheel zal gericht zijn een sferische ervaring.
Downloads

Terug naar lijst
Delen