Maud Vreeburg

Maud Vreeburg

Doe wat je altijd hebt willen doen en kies voor je passie. Binnen deze studie krijg je de ruimte om te ontplooien, te verrijken en te specialiseren, maar die ruimte moet je wel zelf invullen door kansen te pakken. De dichter Otto Weiss zei ooit: ''Het kost menig kunstenaar veel tijd en moeite om zich de bekwaamheden te verwerven die men voor aangeboren houdt''.

Kunst maken betekent voor mij vrijheid om een deel van mezelf te laten zien. Soms kan die vrijheid best spannend zijn, bijvoorbeeld als een werk heel persoonlijk is. Het maken van kunst is iets waar ik mijn emoties in kwijt kan, ik kan mezelf er even in verliezen en verwonderd zijn. Emoties vormen niet altijd de noodzaak om kunst te maken, beeldend werken is voor mij ook een manier om te onderzoeken, nieuwsgierig te zijn.

Na de opleiding wil ik het docentschap combineren met het kunstenaarschap, het afwisselen tussen deze twee passies vind ik fijn werken. Wellicht kies ik ervoor om nog een master te volgen, dat zou ik het liefst in het buitenland doen.

Utopia

Mijn beeldend afstudeerwerk is escapistisch: het is een reactie op onze maatschappij. Ik vind dat het te veel draait om geld en aanzien, men neemt te weinig de tijd om stil te staan en om zich heen te kijken. Ik wil de toeschouwer meevoeren naar een andere dimensie, waar je vrij bent van elke standaard, verwonderd kunt zijn en je fantasie de overhand heeft. Het mythische en onaardse vind ik een interessant uitgangspunt.

Stage

Het laatste studiejaar liep ik stages bij Kunstweek Texel, IJburgcollege en bij de kunstenaar Jasper Krabbé. Mijn leerlingen probeer ik binnen hun beeldend proces uit te dagen en te inspireren iets eigens te maken en zichzelf te presenteren. Hierbij spelen zowel kunstgeschiedenis als actuele kunst een sleutelrol. Tijdens de stage bij Jasper Krabbé leerde ik vooral de andere kant van het vak kennen, we hebben voornamelijk in zijn atelier gewerkt aan beeldend werk. Ik heb kunnen ervaren hoe een kunstenaar werk vervaardigt, naar buiten treedt en zijn netwerk onderhoudt.

Terug naar lijst
Delen