Miriam Roukema

Miriam Roukema

Het leven is ten eerste geen ponykamp, dat moet gezegd worden. Met een jaartje langer op de academie ben ik dan toch aan het afstuderen. Naast een hechte vriendengroep heeft de opleiding mij veel gebracht. Ik kan blijkbaar goed omgaan met terrorklassen op het voorgezet onderwijs. een fijne wetenschap. ''Juffrouw u bent echt gek he'' is een van de opmerkingen die mijn liefde voor het onderwijs samenvat.

De toekomst is vaag en dat vind ik wel prettig zo geloof ik. Onduidelijk, onbepaald en wazig.

De anatomie van een belegen matras

Wat mijn werk van de afgelopen jaren met elkaar verbindt, is het verhaal van anderen. In verschillende uitwerkingen heb ik de verhalen van opvallende personen in mijn omgeving verteld. Maar wat is eigenlijk mijn verhaal?

Ik heb dit achterhaald door mijn matras waar ik de afgelopen elf jaar op heb geslapen te raadplegen. Deze grote spons heeft de gebeurtenissen van de afgelopen jaren geabsorbeerd en vastgehouden. Ik ben het stuk voor stuk gaan ontleden en analyseren.

Mijn matras ziet de meest veelzijdige versie van mijzelf. Wanneer ik slaap, wakker lig, masturbeer, transpireer, huil, lach, snurk, vrij, wanneer ik mooi ben en ook juist heel lelijk ben. Eerste keren met iemand en ook laatste keren. Het bed ruikt soms schoon maar ook vaak vies. Soms lekker vies en af en toe ook vies vies.

Terug naar lijst
Delen