Veerle Swaalf

Veerle Swaalf

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2016
Specialisatie

Ruimtelijk

E-mail
veerleswaalf@gmail.com

Ik haal inspiratie uit de mensen om mij heen, de alledaagse dingen en probeer dit in te zetten om vervolgens andere mensen te kunnen inspireren of anders te laten kijken naar een bepaald beeld.

In de toekomst wil ik het liefst een paar dagen voor de klas staan en werkzaam zijn op een educatieve afdeling van een museum. Dit omdat ik hiermee anderen kan inspireren.

Zuiver

Met mijn afstudeerwerk houd ik mij bezig met de relatie tussen organische en geometrische vormen. Net zoals er een relatie bestaat tussen wiskunde en vormen die in de natuur voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de Gulden snede. Met mijn werk probeer ik mijn fascinatie te laten zien voor de ordening en het systematische in de natuur.

Stage

Mijn stage heb ik dit jaar gelopen op de educatie-afdeling van het Nijntje Museum in Utrecht, waar ik heb kunnen bijdragen aan de totstandkoming van dit nieuwe museum. Ik heb onder andere geleerd hoe het er aan toe gaat op het moment dat er een nieuw museum wordt neergezet en wat de taken zijn van een educatief medewerker. Ik heb volwaardig mee kunnen draaien op de educatieafdeling en heb hier zeer van genoten.

Terug naar lijst
Delen