Boris Lyppens

Boris Lyppens

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2017

Foto: Creators/VICE (Toon Heesakkers)

Subcutis
De jongen loopt door het park. Eenzaam en prettig. De bladeren dansen ritselend door zijn vingers. Onwennig dwarrelt een oude bekende zijn blikveld in. Hoe gaat het ermee? Vraagt deze. De oude bekende is geen vreemde maar toch wendt de jongen zijn ogen van hem af en denkt na. Hoe het ermee is. Wat is de status van zijn wezen? Het wezen van de jongen lijkt een gedetineerde van zijn gedachten. Er is teveel beschouwd vanuit vogelvlucht, zoveel gekeken dat het er migraine aan overhield en zo veel geluisterd dat er oorsuizen ontstonden. Het heeft wezens geobserveerd die mensen speelden voor elkaar. Wezens die oppervlakkige toenadering zochten in geest en lichaam. 

Het wezen zal spreken voor de jongen en de oude bekende beantwoorden zodat zij het masker der mensen kunnen blijven dragen.
Ja, goed. En met jou?
Ik maak werk waarbij relatief nieuwe technologieƫn gecombineerd worden met het authentieke ambacht. Ik werk met tekeningen in lagen die geprojecteerd worden in de ruimte, op en over performers. Met deze gelaagdheid wil ik de complexiteit in de menselijke psyche verbeelden. Persoonlijke en (misschien wel) universele gedachtes wil ik expliciet opzoeken en demonstreren. In deze performance wil ik het masker der mensen afdoen.

Terug naar lijst
Delen