Ines Bon

Ines Bon

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2019
E-mail
inesbon2@gmail.com

'Het zilte nat'

Ik vind slechts wat de zee wil geven,

De dingen die zijn achtergebleven.

Het handwerk van de zee, een stukje ambacht,

Boven mijn macht.

In mijn beeldend werk heb ik een voorkeur voor ambacht en traditionele materialen. Dit combineer ik graag met ander materiaal. In dit geval is dat houtbewerken en koper slaan met materialen die gevonden zijn. Voornamelijk op het strand, maar ook in vuilcontainers.

Mijn thema de afgelopen jaren was de kwetsbaarheid van het lichaam, en dan met name mijn lichaam. Voor mijn gezondheid ga ik veel naar het strand en ik neem dan allerlei materiaal mee zoals steentjes, vissersnetten en stukken hout. Dit is iets wat anderen ook vaak doen nadat zij een dagje op het strand zijn geweest. Maar waarom doen wij dit? Ik vermoed dat wij verzamelen omdat het gevormd is door een ‘kracht’ die groter is dan de mens. De zee heeft dit object gevormd, wat wij zelf niet kunnen. Door te verzamelen word je met het object onderdeel van deze ‘kracht’. Het object wordt hierdoor een soort talisman.

Voor mijn beeldend afstuderen heb ik daarom een verbinding gezocht tussen het lichaam en de materialen die ik verzamel op het strand. Hieruit zijn een aantal werken gekomen die deze ‘kracht’ van de zee verbeelden.

Terug naar lijst
Delen