Kayleigh van Dalen

Kayleigh van Dalen

Dance Macabre

Als kunstenaar probeer ik mijn fascinaties te verwerken in mijn beeldend werk en zoek ik naar de dunne lijn tussen het persoonlijke en het universele.

Momenteel ben ik gefascineerd door de emotie ‘angst’ en de vele vormen die deze kan aannemen. Angst is een emotie die grote controle heeft over ons leven en soms verder reikt dan de angsten die nodig zijn om te overleven. Wat zijn deze angsten precies, waar komen ze vandaan en hoe kun je beeld geven aan iets abstracts als angst?

Mijn afstudeerwerk gaat over de dunne grens tussen de veiligheid, liefde en vertrouwen die een familie kan bieden en de fragiliteit van het leven. Mijn familie is mijn veilige liefdevolle vertrouwde plek. Het zijn de mensen waar ik altijd op kan vertrouwen en bij wie ik me veilig voel. Er heerst hier binnen een gevoel dat deze mensen er altijd zullen zijn, wat er ook gebeurt. De realiteit is echter dat het leven fragiel is en er maar iets kleins hoeft te gebeuren om deze mensen te verliezen.

Ik probeer deze grens tussen liefde, nostalgie en angst voor verlies te verwerken door oude familiefoto’s te bewerken en deze een tweede laag aan betekenis te geven.

Terug naar lijst
Delen