Linde Ruigrok van der Werven

Linde Ruigrok van der Werven

Instant camera


Instant Camera is een speelse installatie die mensen de digitale wereld op een offline manier leert begrijpen.
Linde Ruigrok van der Werven gaat met haar werk in op het gebruik van sociale platforms in een digitale samenleving, die steeds meer samensmelt met de analoge wereld.
 
Bijna 40 jaar geleden introduceerde IBM de eerste PC in Nederland. Dit betekent dat er nu een jonge generatie is voor wie het computergebruik een vanzelfsprekendheid is. Een niet weg te denken element waarmee zij zijn opgegroeid. De digitale technologieën die verbonden zijn met computers en het internet worden steeds gecompliceerder en ook steeds minder zichtbaar. Code, software, wifi-straling, routers, modems en onderzeekabels zien we niet, waardoor het immateriële karakter van technologie wordt versterkt.
 
Door dit immateriële karakter van technologie is het lastig om de digitalisering bij te benen. Binnen het onderwijs zijn hier veel discussies over. Hoe kan het onderwijs ervoor zorgen dat leerlingen op de digitale toekomst zijn voorbereid?
 
Door middel van een spel probeert Linde mensen te motiveren om het digitale landschap beter te leren begrijpen. Spel geeft geen dorre feiten maar levende kennis, je gaat zelf nadenken, exploreren en uitproberen. Het gaat om verbeelding, nieuwsgierigheid en doelloos laten meeslepen, iets wat computers nog niet kunnen. Desondanks denkt Linde dat het een goede manier is om het nieuwe landschap te ontdekken en te begrijpen.

Terug naar lijst
Delen