Mattis Nicklas

Mattis Nicklas

Mila's Panopticum


Mila woont in een huis bij haar ouders en haar tante, die een waarzegster is. Van haar steelt zij een voodoopop die ze Vince noemt. Mila is een meisje dat zich niet aan de regels houdt. Dus natuurlijk helpt ze niet in het huishouden en doet ze ook geen huiswerk. In plaats daarvan rent ze regelmatig weg naar haar geheime schuilplaats in het nabijgelegen bos.

Op een dag staat er een onbekend huis. Het lijkt verlaten te zijn. Mila breekt in en er staat een geest voor haar. 'Huichelaars komen hier nooit meer uit!' Maar wat betekent dat?

Mila probeert een uitweg te vinden. Er wachten vreemde dingen op haar. Overal lijkt er een probleem te zijn dat ze moet herkennen. De oplossingen zijn moeilijk te vinden voor het meisje, omdat ze wordt geconfronteerd met de manifestaties van haar eigen slechte gewoontes en karakterzwaktes. Alleen wanneer ze verandert wat ze nu zelf ook als slecht beschouwt, kan ze de ene kamer verlaten en de volgende binnenkomen.

Langzaam begint ze de regels te begrijpen. Uiteindelijk laat de geest haar naar buiten gaan en onthult hij zichzelf als de gestolen pop Vince.

Mila rent naar huis. Vreemd, er lijkt geen tijd te zijn verstreken. Ze trekt haar ouders naar het huis in het bos. Maar het is verdwenen, behalve een hint ...

 

Terug naar lijst
Delen