Tsjong Won Bruinsma

Tsjong Won Bruinsma

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2022
E-mail
jw.bruinsma@hetnet.nl

Als ik docent zou zijn dan.....

zou ik weer leerling willen zijn.... 

 

Ik zou alles zelf zo graag kunnen, willen doen en alles echt weten, wat ik de leerling probeer bij te brengen....Ik zou nooit te maken willen hebben met klassenmanagement, management of politiek, haha...Ontdekken, met de leerling, door gewoon maar te beginnen, kijken waar we op uitkomen, reizend langs de mogelijkheden, de onmogelijkheden en daarbij verrassen en verwondering ontmoeten, onverwacht.  

Ik zou mijn zintuigen inzetten, om die van de leerling te ontwikkelen en misschien een extra zetje geven, zodat het magische moment niet onopgemerkt voorbijgaat. Delen in de euforie van het in de flow komen en er nooit meer uit hoeven. 

Waar beeld, geluid en beweging leidendeartefacten zijn in een anders zo harmonieuze omgeving; daar zou ik willen zijn, vrij van enige beperking, net als de leerling. Ik zou zoeken naar evenwicht en onbalans vinden en deze dan omarmen, daar volmaakt in willen worden. Ik zou zoeken naar oneindigheden, ongebruikelijke perspectieven, vrij van menselijke grenzen, culturen, gedachten en context. Ik zou het intrapersoonlijke dan niet meer verwarren met het interpersoonlijke... HO STOP. 

Dit is vermoeiend, ik verwacht niet dat deze zin vaak gelezen gaat worden. Terug naar dit moment: 

"We did it''

Twee intensieve jaren als opmaat voor wat komen gaat!

Terug naar lijst
Delen