Udo Thijssen

Udo Thijssen

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2022
Website
www.udothijssen.nl
E-mail
udo.thijsse@gmail.com

Kunst=verbinding + beweging


Ik werk in het theater als scenograaf en ben het gewend dat kunst beweegt en verbindt. Het kunstonderwijs moet dat ook doen. Door constant in beweging te blijven, kritisch naar zichzelf te kijken en te blijven zoeken naar nieuwe manieren om mensen te laten leren van en over kunst, blijft het levend.  

Kunst is voor mij naast denken, vooral doen en ervaren. Dit is wat ik mijn leerlingen bijbreng. En als het mislukt dan maakt het niet uit. No matter. Try again. Fail again. Fail better.

Mijn afstudeeronderzoek is genaamd Je Moeder. Ouderbetrokkenheid als sleutel tot culturele socialisatie én effectief burgerschapsonderwijs. Ik ben van mening dat kunstonderwijs zich niet uitsluitend op kinderen moet richten maar ook op hun ouders. Hoe bereik je hen? En zorgt deze verbinding dat zij gemotiveerd raken hun kind cultureel te socialiseren?  

Ik heb het meest lol gehad in het maken van een comic als proefexamen tijdens mijn studie aan de Breitner Academie. In deze comic werden leerlingen op tour door de stad genomen door Mo en Sheba die onderweg opdrachten formuleerden waarmee leerlingen konden oefenen voor hun audiovisuele VMBO-GL en TL examen.

Terug naar lijst
Delen