ArtechLAB Amsterdam biedt samen met de Breitner Academie verschillende nascholingen aan. Hier leren (toekomstige) docenten en workshopaanbieders het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van onderwijsmateriaal op het snijvlak van kunst, technologie en wetenschap. Door het geven van workshops en nascholingen bedient ArtechLAB een groeiende vraag vanuit het werkveld naar handvatten hoe bèta en techniek te verbinden met kunsteducatie.

 

Meer over ArtechLAB

Hier

 

Aanmelden nascholing 8 en 9 november 2019

Hier

Nascholing ArtechLAB najaar; Groningen!

ArtechLAB biedt op 8 en 9 november 2019 een nascholing aan voor kunst- en betadocenten in het voortgezet onderwijs op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. Tijdens de twee cursusdagen ontdekte je als deelnemer het gebied van kunst en techniek en krijg je handvatten aangereikt om met deze kennis op een laagdrempelige manier interdisciplinair onderwijs te ontwikkelen. Er is voor dit najaar gekozen voor Groningen. Vanwege de geweldige tentoonstelling 'Presence' van Daan Roosegaarde die te zien is in het Groninger Museum en omdat we samen gaan werken met studenten en/of alumni van de master MADtech van het Frank Mohr Institute en de master kunsteducatie van Academie Minerva

Programma
De nascholing wordt geleid door Michiel Koelink, senior docent aan de Breitner Academie. ArtechLAB Amsterdam ontwikkelde een handzaam model voor het ontwerpen van interdisciplinair onderwijs. Dit model gebruiken de deelnemers van de nascholing om de eerste ideeën te ontwikkelen voor interdisciplinaire projecten waarin kunst, techniek en wetenschap een plek hebben. Het programma zal bestaan uit bijzondere rondleiding in het Groninger Museum, veel interactieve lezingen van mensen uit het edutieve werkveld en de kunsten en uit workshops waar de deelnemers zelf lesmateriaal leren te ontwikkelen. Aan de gedetailleerde invulling van het programma wordt hard gewerkt!

Wanneer: 8 en 9 november 2019
Kosten: € 450,-. Gereduceerd tarief voor studenten. Duoprijs voor beta- en kunstdocent van dezelfde opleiding; € 700,-.
Voor verdere inhoudelijke details over het programma, houdt de website in de gaten. 

Inschrijven kan hier.

 

 

Delen