Naar inhoud
 

Meld je aan

voor de nascholing

Nascholing ArtechLAB Amsterdam op 8 en 9 oktober 2021 
Voor kunstdocenten, bètadocenten,  kunsteducatoren, opleiders, onderzoekers en (master)studenten. 

ArtechLAB biedt op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober 2021 een interdisciplinaire nascholing aan op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. Tijdens de twee cursusdagen ontdek je als deelnemer het gebied van kunst en techniek en krijg je handvatten aangereikt om met deze kennis op een laagdrempelige manier interdisciplinair onderwijs te ontwikkelen. 
De raakvlakken tussen wetenschap en kunst zijn in de praktijk vaak groter dan je op grond van de reguliere schoolvakken zou denken; ze zijn beide vanuit nieuwsgierigheid ontstaan. In de 21ste eeuw leidt deze nieuwsgierigheid tot samenwerken: kunst kan ook gemaakt worden in laboratoria en onderzoek kan plaatsvinden in ateliers. Tijdens onze nascholing leren docenten en kunstenaars die werkzaam zijn in de educatie, het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van onderwijsmateriaal in de context van kunst, technologie en wetenschap. Zij verdiepen zich in op actuele wetenschap en technologie georiënteerde kunst waarmee een basis ontstaat om duurzame samenwerkingen met bèta- en techniekvakken in het onderwijs aan te kunnen gaan.

De nascholing zal plaatsvinden op het Marineterrein Amsterdam, waar ArtechLAB, de VRAcademy en de AHK Makerspace gevestigd zijn. De AHK werkt hier aan het ontwikkelen van een leeromgeving waarin studenten, docenten, publiek, partners en communityleden samen kunnen werken aan cross-overs op het gebied van kunst, wetenschap en educatie. 

Programma
Op het programma oa een lezing en workshop van kunstenaar Linde Ex, een bezoek aan de expositie Bits of You in Nemo, een datasafari op het Marineterrein en een lezing en workshop waar de deelnemers zelf lesmateriaal ontwikkelen. De nascholing wordt geleid door Michiel Koelink, senior docent aan de Breitner Academie. ArtechLAB Amsterdam ontwikkelde een handzaam model voor het ontwerpen van interdisciplinair onderwijs. Dit model gebruiken de deelnemers van de nascholing om de eerste ideeën te ontwikkelen voor interdisciplinaire projecten waarin kunst, techniek en wetenschap een plek hebben.

Voor wie: kunst- en bètadocenten, kunsteducatoren, opleiders, onderzoekers en (master)studenten. 
Wanneer: vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober 2021
Locatie: Amsterdam, Marineterrein (vlak bij CS)
Kosten: €600,-, (master)studenten €450,-, duoprijs voor kunst- en betadocent van dezelfde opleiding of hetzelfde instituut: €900,-. Incl. onbeperkt koffie, thee en fris, een uitgebreide lunch en borrel. 

 

 

 

 

Nascholing extended reality in november 2021

Nascholing ArtechLAB 12 en 13 november 2021: XR (Extended Reality)

De nascholing XR is bedoeld is gericht op het MBO en HBO en wordt georganiseerd in samenwerking met de VR Academy op het Marineterrein in Amsterdam. De nascholing zal naar verwachting deels offline en deels online zijn. Meer informatie over de nascholing vind u hier. Als u op de hoogte wilt blijven van onze nascholingen en andere activiteiten dan kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt ca. 4 keer per jaar. 

Delen
 

Meld je aan

voor de nascholing