Meld je aan

voor de nascholing

ArtechLAB Amsterdam

Nascholing van ArtechLAB
ArtechLAB Amsterdam biedt samen met de Breitner Academie een nascholing aan waarin kunst, technologie en wetenschap geïntegreerd aan bod komen. In deze nascholingscursus leren bèta- en kunstdocenten dat creatieve skills niet exclusief toebehoren aan de kunsten, en dat een onderzoekende houding niet alleen voor de bèta's is weggelegd.  

De raakvlakken tussen wetenschap en kunst zijn in de praktijk vaak groter dan je op grond van de reguliere schoolvakken zou denken; ze zijn beide vanuit nieuwsgierigheid ontstaan. In de 21ste eeuw leidt deze nieuwsgierigheid tot samenwerken: kunst kan ook gemaakt worden in laboratoria en onderzoek kan plaatsvinden in ateliers. Tijdens de ArtechLAB nascholing leren kunstvakdocenten, bètadocenten en kunstenaars die werkzaam zijn in de educatie, het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van onderwijsmateriaal in de context van kunst, technologie en wetenschap. Zij verdiepen zich in actuele wetenschap en technologie georiënteerde kunst waarmee een basis ontstaat om duurzame samenwerkingen tussen kunst, bèta- en techniekvakken in het onderwijs aan te gaan. 

Nascholing ArtechLAB januari/februari 2021
Eind januari start een online nascholing ArtechLAB in 5 modules. De nascholing wordt een mooie mix van inspirerende lezingen en uitdagende praktijkopdrachten met de nadruk op educatieve ontwerpvaardigheden en een verkenning van kunstmatige intelligentie als mogelijke partner in creatieve processen. Op het programma in ieder geval: een lezing van kunstenaar Merijn Bolink en een bijdrage van Meldrid Ibrahim, prijswinnaar van de Educatieve Parel met een lespakket over kunstmatige intelligentie, 'Computer says no'. Van de deelnemers wordt veel interactie verwacht en ze krijgen hiervoor een goodiebag toegestuurd met een BYOR (Build your own Robot) kick-off set, een MakeyMakey basisset en het boek Wicked Arts Assignmentsvol met prikkelende en uitdagende kunstopdrachten. 

Data modules:  
donderdag 21 januari van 15.30 tot 18.30 uur
donderdag 28 januari van 15.30 tot 17.30 uur
donderdag 4 februari van 15.30 tot 17.30 uur
donderdag 11 februari van 15.30 tot 17.30 uur
donderdag 18 februari van 15.30 tot 18.30 uur

Programma:
De nascholing wordt geleid door Michiel Koelink, senior docent aan de Breitner Academie. ArtechLAB Amsterdam ontwikkelde een handzaam model voor het ontwerpen van interdisciplinair onderwijs. Dit model gebruiken de deelnemers van de nascholing om de eerste ideeën te ontwikkelen voor interdisciplinaire projecten waarin kunst, techniek en wetenschap een plek hebben.. 

Kosten: €475,-, (master)studenten €375,-, duoprijs voor kunst- en betadocent van dezelfde opleiding of hetzelfde instituut: €750,-. Inclusief ArtechLAB Goodiebag. 

Voor wie: voor kunstdocenten, bètadocenten,  kunsteducatoren, opleiders, onderzoekers en (master)studenten.

Delen
 

Meld je aan

voor de nascholing