Meld je aan

Meld je hier aan

ArtechLAB Amsterdam

Nascholing van ArtechLAB
ArtechLAB Amsterdam biedt samen met de Breitner Academie verschillende nascholingen aan. Hier leren (toekomstige) docenten en workshopaanbieders het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van onderwijsmateriaal op het snijvlak van kunst, technologie en wetenschap. Door het geven van workshops en nascholingen bedient ArtechLAB een groeiende vraag vanuit het werkveld naar handvatten hoe bèta en techniek te verbinden met kunsteducatie.

Nascholing Groningen op 8 en 9 november
ArtechLAB biedt op 8 en 9 november 2019 een nascholing aan voor kunst- en betadocenten in het voortgezet onderwijs op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. Tijdens de twee cursusdagen ontdekte je als deelnemer het gebied van kunst en techniek en krijg je handvatten aangereikt om met deze kennis op een laagdrempelige manier interdisciplinair onderwijs te ontwikkelen. Er is voor dit najaar gekozen voor Groningen. Vanwege de geweldige tentoonstelling 'Presence' van Daan Roosegaarde die te zien is in het Groninger Museum en omdat we samen gaan werken met studenten en/of alumni van de master MADtech van het Frank Mohr Institute en de master kunsteducatie van Academie Minerva

Programma
De nascholing wordt geleid door Michiel Koelink, senior docent aan de Breitner Academie. ArtechLAB Amsterdam ontwikkelde een handzaam model voor het ontwerpen van interdisciplinair onderwijs. Dit model gebruiken de deelnemers van de nascholing om de eerste ideeën te ontwikkelen voor interdisciplinaire projecten waarin kunst, techniek en wetenschap een plek hebben. Het programma zal o.a. bestaan uit een inleiding en een rondleiding in het Groninger Museum, een workshop van beeldend kunstenaar Linde Ex, en een presentatie van Esther Schaareman. Zij is kunstdocent beeldend in het voortgezet onderwijs, theoretisch pedagoog, hoofdredacteur van het kunsteducatieve blad Kunstzone en ze publiceert onder andere over makersonderwijs en onderwijsvernieuwing. Ook beelende kunstenaar Lee McDonald geeft een workshop. Als een wetenschapper onderzoekt deze kunstenaar hoe mechanische processen reageren op bepaalde objecten en materialen, wat hij vertaalt naar sculpturen en installaties van gevonden materialen. 
 
Verder op het programma: interactieve lezingen van mensen uit het educatieve werkveld en de kunsten en workshops waar de deelnemers zelf lesmateriaal leren te ontwikkelen. 

Wanneer: 8 en 9 november 2019
Kosten: € 450,-. Gereduceerd tarief voor studenten € 300,-. Duoprijs voor beta- en kunstdocent van dezelfde opleiding; € 700,-.
Voor verdere inhoudelijke details over het programma, houdt de website in de gaten. 

Inschrijven kan hier.

Voor vragen kunt u contact opnemen met: patricia.gravemaker@ahk.nl

 

Delen
 

Meld je aan

Meld je hier aan