Meld je aan

voor de nascholing

ArtechLAB Amsterdam

Nascholing van ArtechLAB
ArtechLAB Amsterdam biedt samen met de Breitner Academie een nascholing aan waarin kunst, technologie en wetenschap geïntegreerd aan bod komen. In deze nascholingscursus leren bèta- en kunstdocenten dat creatieve skills niet exclusief toebehoren aan de kunsten, en dat een onderzoekende houding niet alleen voor de bèta's is weggelegd.  

De raakvlakken tussen wetenschap en kunst zijn in de praktijk vaak groter dan je op grond van de reguliere schoolvakken zou denken; ze zijn beide vanuit nieuwsgierigheid ontstaan. In de 21ste eeuw leidt deze nieuwsgierigheid tot samenwerken: kunst kan ook gemaakt worden in laboratoria en onderzoek kan plaatsvinden in ateliers. Tijdens de ArtechLAB nascholing leren kunstvakdocenten, bètadocenten en kunstenaars die werkzaam zijn in de educatie, het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van onderwijsmateriaal in de context van kunst, technologie en wetenschap. Zij verdiepen zich in actuele wetenschap en technologie georiënteerde kunst waarmee een basis ontstaat om duurzame samenwerkingen tussen kunst, bèta- en techniekvakken in het onderwijs aan te gaan. 

Nascholing ArtechLAB april 2021: BIOART
In april is er een nascholing ArtechLAB met als thema BIOART, aan de invulling van het definitieve programma wordt nog gewerkt. Wij hopen deze nascholing fysiek aan te kunnen bieden maar als dat wegens corona maatregelen niet kan dan zal de nascholing online zijn. 

Data :  
vrijdag 9 april: kick of tijdens symposium ArtechLAB van 14.00 tot 17.00 uur
zaterdag 10 april: 10.00-17.00 uur
vrijdag 16 april: 14.00-17.00 uur
zaterdag 17 april: 14.00-17.00 uur

Programma:
De nascholing wordt geleid door Michiel Koelink, senior docent aan de Breitner Academie. ArtechLAB Amsterdam ontwikkelde een handzaam model voor het ontwerpen van interdisciplinair onderwijs. Dit model gebruiken de deelnemers van de nascholing om de eerste ideeën te ontwikkelen voor interdisciplinaire projecten waarin kunst, techniek en wetenschap een plek hebben.. 

Kosten: €550,-, (master)studenten €400,-, duoprijs voor kunst- en betadocent van dezelfde opleiding of hetzelfde instituut: €800,-. Als de nascholing online gegeven wordt ontvangen alle deelnemers een goodiebag met lesmateriaal. 

Voor wie: voor kunstdocenten, bètadocenten,  kunsteducatoren, opleiders, onderzoekers en (master)studenten.

Delen
 

Meld je aan

voor de nascholing