ArtechLAB Amsterdam biedt samen met de Breitner Academie verschillende nascholingen aan. Hier leren (toekomstige) docenten en workshopaanbieders het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van onderwijsmateriaal op het snijvlak van kunst, technologie en wetenschap. Door het geven van workshops en nascholingen bedient ArtechLAB een groeiende vraag vanuit het werkveld naar handvatten hoe bèta en techniek te verbinden met kunsteducatie.

 

Meer over ArtechLAB

Hier

 

Aanmelden nascholing 12 en 13 april

Hier

Nascholing ArtechLAB in samenwerking met Mediamatic op 12 en 13 april in Amsterdam

ArtechLAB biedt op vrijdag 12 en zaterdag 13 april een nascholing aan voor kunst- en betadocenten in het voortgezet onderwijs op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. Tijdens de twee cursusdagen ontdek je als deelnemer het gebied van kunst en techniek en krijg je handvatten aangereikt om met deze materie op een laagdrempelige manier interdisciplinair onderwijs te ontwikkelen. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. 

Dagprogramma
De nascholing wordt geleid door Michiel Koelink, senior docent aan de Breitner Academie. ArtechLAB Amsterdam ontwikkelde een handzaam model voor het ontwerpen van interdisciplinair onderwijs. Dit model gaan deelnemers van de nascholing gebruiken om de eerste ideeën te ontwikkelen voor interdisciplinaire projecten waarin kunst, techniek en wetenschap een plek hebben. Verdere inspiratie komt van de gastsprekers, waaronder Monique Pijls, hoofddocent onderzoekend en ontwerpend leren aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij geeft een interactieve lezing waarin ze het begrip 'creativiteit' belicht vanuit de kunst en beta kant. Arida Bandringa geeft in haar lezing praktijkvoorbeelden van kunst, bèta en techniek in de klas. Maria Verstappen van kunstenaars duo Driessens & Verstappen komt over haar werk en inspiratie vertellen. https://notnot.home.xs4all.nl/index.html Daarnaast krijgen deelnemers een rondleiding bij Mediamatic en maken ze in de BYOR-workshop (Build Your Own Robot kit) van alles een robot, apparaat of interactief kunstwerk.  

Voorwaarden voor deelname: Je bent werkzaam als kunstdocent of betadocent in het VO of als kunsteducator gericht op het VO. Het maximum aantal deelnemers is 35.
Data: vrijdag 12 en zaterdag 13 april
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Locatie: Breitner Academie.
Kosten: €450,- (Incl. entree expositie, onbeperkt koffie, thee en fris, een uitgebreide lunch en borrel) Kortingstarief van €250,-voor (deeltijd)studenten.

KLIK HIER VOOR HET AANMELDFORMULIER

Delen