ArtechLAB Amsterdam

Nascholing van ArtechLAB
ArtechLAB Amsterdam biedt samen met de Breitner Academie verschillende nascholingen aan. Hier leren (toekomstige) docenten en workshopaanbieders het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van onderwijsmateriaal op het snijvlak van kunst, technologie en wetenschap. Door het geven van workshops en nascholingen bedient ArtechLAB een groeiende vraag vanuit het werkveld naar handvatten hoe bèta en techniek te verbinden met kunsteducatie.

Nascholing Marineterrein Amsterdam op 2 en 3 oktober 2020 (onder voorbehoud Corona maatregelen)
Voor kunstdocenten, bètadocenten,  kunsteducatoren, opleiders, onderzoekers en (master)studenten. 

ArtechLAB biedt op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober een interdisciplinaire nascholing aan op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. Tijdens de twee cursusdagen ontdek je als deelnemer het gebied van kunst en techniek en krijg je handvatten aangereikt om met deze kennis op een laagdrempelige manier interdisciplinair onderwijs te ontwikkelen. 

De nascholing zal plaatsvinden op het Marineterrein Amsterdam, waar ArtechLAB, de VRAcademy en de AHK Makerspace gevestigd zijn. De AHK werkt hier aan het ontwikkelen van een leeromgeving waarin studenten, docenten, publiek, partners en communityleden samen kunnen werken aan cross-overs op het gebied van kunst, wetenschap en educatie. 

Programma
De nascholing wordt geleid door Michiel Koelink, senior docent aan de Breitner Academie. ArtechLAB Amsterdam ontwikkelde een handzaam model voor het ontwerpen van interdisciplinair onderwijs. Dit model gebruiken de deelnemers van de nascholing om de eerste ideeën te ontwikkelen voor interdisciplinaire projecten waarin kunst, techniek en wetenschap een plek hebben. Op het programma staan interactieve lezingen van mensen uit het educatieve werkveld en de kunsten en workshops waar de deelnemers zelf lesmateriaal leren te ontwikkelen. 

Wanneer: vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober 2020
Locatie: Amsterdam
Kosten: €550,-, (master)studenten €400,-, duoprijs voor kunst- en betadocent van dezelfde opleiding of hetzelfde instituut: €800,-. Incl. onbeperkt koffie, thee en fris, een uitgebreide lunch en borrel

De nascholing zit vol, vanwege coronamaatregelen houden we de groep klein. De volgende nascholing van ArtechLAB zal gegeven worden in het voorjaar van 2021. 

 

 

 

 

Delen