Meld je nu aan

Nascholing filmeducatie in samenwerking met Netwerk Filmeducatie (Eye Filmmuseum): verzet

De nieuwe editie van deze populaire nascholing wordt verzet naar het najaar van 2021. Data volgen zo spoedig mogelijk!
Hoe kun je het medium film succesvol integreren in je lespraktijk? Hoe maak je film en hoe leer je leerlingen bewust en kritisch kijken naar film en video? Welke opdrachten zet je in zodat de ervaring van film kijken en film maken betekenis krijgt voor de leerlingen? Hoe kun je laagdrempelige montagesoftware inzetten om films te maken met de klas? Deze vragen en nog veel meer komen aan bod tijdens de nascholing die de Breitner Academie en het netwerk Filmeducatie (Eye Filmmuseum) aanbieden in het voorjaar van 2021. Bij de nascholing wordt gebruik gemaakt van de nieuwe leerlijn Film, ontwikkeld door docenten en lerarenopleiders die verbonden zijn aan het Netwerk Filmeducatie. Tijdens de nascholing worden de thema's filmanalyse, filmvaardigheden en filmdidactiek behandeld. De nascholing wordt geleid door Meldrid Ibrahim, docent van de Breitner Academie en medeontwikkelaar van deze nascholing en ze wordt hierin bijgestaan door gastdocenten en filmmakers. 

Alle instrumentele vaardigheden die je nodig hebt om met leerlingen een film te maken komen aan bod. We bekijken verrassende en betekenisvolle film- en videofragmenten en werken vanuit de ervaring van de toeschouwer, via gerichte waarneming, naar de betekenis van de film. We besteden aandacht aan het model van Authentieke Kunsteducatie en ontwikkelen zelf Wicked Film Assigments. We richten ons op praktische vaardigheden, technieken en tools die direct inzetbaar zijn in de klas. Het gehele maakproces: van plannen tot vertonen wordt doorlopen en steeds wordt de koppeling gelegd naar de lespraktijk.
 

Reacties van deelnemers:

“Ik heb inspiratie en moed.”
“Ik kan direct aan de slag met opgedane ideeën en opdrachten”
“Ik sta nu meer boven de stof en dankzij de praktijkopdrachten heb ik mijn eigen filmvaardigheden verbeterd.”
“Leuke opdrachten die niet ‘zweven' en er zit echt een achterliggende gedachte achter.”
“Ik heb het gevoel dat ‘de filmdocent' steeds meer op de kaart gezet wordt!”
“Vanwege corona heb ik ervoor gekozen alleen vanuit thuis mee te doen en dat werkte heel goed.”
“Ik wil een vervolg!”

Lees hier een interview met Meldrid Ibrahim, de docent van deze nascholing. Lees hier een interview met een oud deelnemer. 

  • Voor wie:  kunstdocenten, kunsteducatoren, opleiders, (master)studenten. Je hoeft geen ervaring te hebben met filmen en monteren. We starten met het basisniveau en monteren in gratis apps of in een online montageprogramma. Er wordt wel verwacht dat je een aantal digitale basisvaardigheden onder de knie hebt, zoals het versturen van filmbestanden van de smartphone naar de computer, het online opslaan van bestanden en het inloggen op MS Teams.
  • Tijdsinvestering: Nog te bepalen. Tussen een aantal bijeenkomsten wordt een huiswerk- of filmopdracht meegegeven
  • Locatie: We houden rekening met de dan geldende corona-maatregelen en geven deze nascholing hybride; op locatie in Eye Filmmuseum, bij de Breitner Academie indien mogelijk en online via Teams.
  • Wanneer: nog te bepalen, najaar 2021.  
  • Kosten voor de gehele cursus: 615 euro
  • Inschrijven: vanaf heden

 

 

 

Aanmeldformulier nascholing filmeducatie najaar 2021

Aanmeldformulier nascholing filmeducatie
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Wij hebben uw adresgegevens nodig om u na afloop van de nascholing een certificaat van deelneming te kunnen sturen.
Factuurgegevens
Akkoord
De nascholing is in het najaar van 2021, data worden nog bepaald.
Kosten voor de gehele cursus: €615,- inclusief certificering en materialen.
Facturering vind plaats 3 weken voor de start van de nascholing.
Bent u bij nader inzien verhinderd? Dan kunt u gebruikmaken van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van de cursus kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.
Verzenden
Delen
 

Meld je nu aan