Naar inhoud
 

Meld je nu aan!

12 en 13 november

Nascholing Extended Reality (XR) voor docenten mbo en hbo

Extended Reality (XR) is de verzamelterm voor álle technieken waarmee we de fysieke realiteit met de virtuele mixen. En zo dus onze werkelijkheid of realiteit uitbreiden. In deze nascholing richten we ons op drie van deze technieken; Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR). Welke mogelijkheden bieden deze vernieuwende technologieën, hoe werken ze precies en hoe kun je ze toepassen in je lessen? Deze nascholing biedt een theoretische én praktische verdieping. Je volgt (en ondergaat) o.a. de workshop Labyrinth Psychotica van Jennifer Kanary, we bestuderen kunstenaarsprojecten als Bodyswap van Beanotherlab en brengen een bezoek aan Nxt museum. En daarnaast is er veel ruimte om nieuwe technieken onder de knie te krijgen, te reflecteren en je eigen lessen te ontwerpen. Ervaring met VR is handig maar niet vereist. 

De nascholing is ontwikkeld door ArtechLAB, de VRAcademie en het Centre of Epxertise Kunst & Educatie van de AHK en is speciaal voor hbo en mbo docenten van technische, creatieve en ontwerp opleidingen.


Op het programma dus o.a.: 

 • Ervaar hoe het is om een psychose te hebben tijdens de workshop  Labyrinth Psychotica van Jennifer Kanary 
 • Het bestuderen en analyseren van kunstenaarsprojecten zoals Bodyswap van Beanotherlab, waarmee je kunt ervaren hoe de wereld er uit ziet door de ogen van iemand anders.
 • Een bezoek aan Nxt museum
 • Kritisch en creatief denken (kritisch denken over de maatschappelijke implicaties van de manier waarop technologie ingezet wordt) 
 • Aanleren van nieuwe technische vaardigheden.
 • Educatieve design skills
   

Na de nascholing heb je: 

 • Up to date kennis van de stand van zaken rondom kunst, technologie en maatschappelijke implicaties van de meeste vormen van extended reality. 
 • Hands on kennis van hoe je gebruik kunt maken van en kunt (samen)werken in Virtual Reality. 
 • Kennis van een didactisch model waarin kunst / creatief, technologie en maatschappelijke vraagstukken met elkaar verbonden worden.
   

Voor wie: hbo en mbo docenten van verschillende studierichtingen zoals beeldende Kunst, Film, Mediavormgeving en mediadevelopment, Theater, Game artist, Human Technology, Interaction Design, creatieve productie, Podium en evenementen techniek, ontwikkelaar / engineering  en andere creatieve opleidingen. Enige ervaring met VR is een pre maar niet strikt noodzakelijk.
Wanneer: vrijdag 12 en zaterdag 13 november 2021, plus een dagdeel om ervaringen uit te wissselen (datum n.t.b.)  
Waar: VRAcademie / LearningLab Marine Terrein Amsterdam  
Organisatie: ArtechLab, VRAcademie, Centre of Expertise kunst & Educatie en Centre of Expertise Creative Innovation  
Kosten: € 850,- per persoon voor de cursus inclusief koffie, drankjes en lunch en ca € 560,- voor de aanschaf van: VR bril Oculus Quest 2 256GB*, datakabel, en koffer. (per deelnemer of per duo van dezelfde opleiding)
Aanmelden: Zie voor aanmelden het formulier hieronder.

De lesmodules blijven beschikbaar in AltspaceVR (een sociaal VR-platform) en kunnen online doorontwikkeld worden. In het kader van kennisdeling en open innovatie in het onderwijs gaan wij ervan uit dat de ontwikkelde lesmodules volgens Creative Commons non-commercial of free Culture licenties openbaar gemaakt mogen worden.

Aanmeldingsformulier nascholing Extended Reality

Aanmeldformulier nascholing Extended Reality 2021

Persoonsgegevens
Adresgegevens
We hebben uw adresgegevens nodig voor facturering en het nazenden van het certificaat dat u ontvangt na deelname.
Factuurgegevens (indien afwijkend)
Voorwaarden
De nascholing is in het najaar van 2021 op een vrijdag en een zaterdag en een nog te plannen moment voor terugkoppeling.
Kosten per deelnemer €850,-inclusief eten, drinken, lunch, certificering en materialen. Exclusief aanschaf VR bril, datakabel en koffer ± €560,- (per deelnemer of per duo van dezelfde opleiding)
inclusief certificering en materialen.
Facturering vind plaats 3 weken voor de start van de nascholing.
Bent u bij nader inzien verhinderd? Dan kunt u gebruikmaken van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot drie weken voor aanvang van de cursus kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.


Deze nascholing wordt georganiseerd door:

Delen
 

Meld je nu aan!

12 en 13 november