Meld je nu aan!

Nascholing Extended Reality (XR) voor mbo en hbo

vrijdag 12 en zaterdag 13 november 2021

XR wordt steeds vaker gebruikt als verzamelnaam voor projecten in Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR). Maar welke mogelijkheden bieden deze vernieuwende technologieën, hoe werken ze precies en hoe kun je ze toepassen in je lessen?
Er is duidelijk behoefte aan praktische én conceptuele handvatten om te werken met deze technologieën. Daarom ontwikkelden ArtechLAB, de VRAcademie en het Centre of Epxertise Kunst & Educatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten dit nascholingstraject voor hbo en mbo docenten van technische, creatieve en ontwerp opleidingen. Door samen te werken met docenten van verschillende vakgebieden en opleidingsniveau’s kan er, naast kennisoverdracht van de experts, ook onderling kennis en ervaring uitgewisseld worden.  

Centraal in deze nascholing staan de educatieve vaardigheden die nodig zijn om lessen met deze vernieuwende technieken te kunnen vormgeven. Hoe verbind je al dit moois in een coherente en betekenisvolle (kunst)les voor leerlingen in het mbo en het hbo.  

De nascholing biedt een theoretische en praktische verdieping en tijdens de nascholing ontwikkel je educatieve design skills en lesmateriaal dat direct toe te passen is in de eigen praktijk. 

Het programma richt zich op: 

  • Inspiratie, lezingen door experts, het bestuderen en analyseren van kunstenaarsprojecten zoals Bodyswap van Beanotherlab, gezamenlijk museumbezoek naar Nxt museum
  • Kritisch en creatief denken (kritisch denken over de maatschappelijke implicaties van de manier waarop technologie ingezet wordt) 
  • Aanleren van nieuwe technische vaardigheden  
  • Leren door maken  
  • Leren door ervaren
  • Educatieve design skills voor docenten 

Na de nascholing heb je: 

  • Up to date kennis van de stand van zaken rondom kunst, technologie en maatschappelijke implicaties van de meeste vormen van extended reality. 
  • Hands on kennis van hoe je gebruik kunt maken van en kunt (samen)werken in Virtual Reality. 
  • Kennis van een didactisch model waarin kunst / creatief, technologie en maatschappelijke vraagstukken met elkaar verbonden worden.    

De lesmodules blijven beschikbaar in AltspaceVR (een sociaal VR-platform) en kunnen online doorontwikkeld worden. In het kader van kennisdeling en open innovatie in het onderwijs gaan wij ervan uit dat de ontwikkelde lesmodules volgens Creative Commons non-commercial of free Culture licenties openbaar gemaakt mogen worden.


Voor wie: hbo en mbo docenten van verschillende studierichtingen zoals beeldende Kunst, Film, Mediavormgeving en mediadevelopment, Theater, Game artist, Human Technology, Interaction Design, creatieve productie, Podium en evenementen techniek, ontwikkelaar / engineering  en andere creatieve opleidingen. Enige ervaring met VR is een pre maar niet strikt noodzakelijk.
Wanneer: vrijdag 12 en zaterdag 13 november 2021, plus een dagdeel om ervaringen uit te wissselen (datum n.t.b.)  
Waar: VRAcademie / LearningLab Marine Terrein Amsterdam  
Organisatie: ArtechLab, VRAcademie, Centre of Expertise kunst & Educatie en Centre of Expertise Creative Innovation  
Kosten: € 850,- per persoon voor de cursus inclusief koffie, drankjes en lunch en ca € 560,- voor de aanschaf van: VR bril Oculus Quest 2 256GB*, datakabel, en koffer. (per deelnemer of per duo van dezelfde opleiding)
Aanmelden: Zie voor aanmelden het formulier hieronder.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmeldingsformulier nascholing Extended Reality

Aanmeldformulier nascholing Extended Reality 2021

Persoonsgegevens
Adresgegevens
We hebben uw adresgegevens nodig voor facturering en het nazenden van het certificaat dat u ontvangt na deelname.
Factuurgegevens (indien afwijkend)
Voorwaarden
De nascholing is in het najaar van 2021 op een vrijdag en een zaterdag en een nog te plannen moment voor terugkoppeling.
Kosten per deelnemer €850,-inclusief eten, drinken, lunch, certificering en materialen. Exclusief aanschaf VR bril, datakabel en koffer ± €560,- (per deelnemer of per duo van dezelfde opleiding)
inclusief certificering en materialen.
Facturering vind plaats 3 weken voor de start van de nascholing.
Bent u bij nader inzien verhinderd? Dan kunt u gebruikmaken van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot drie weken voor aanvang van de cursus kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.


Deze nascholing wordt georganiseerd door:

Delen
 

Meld je nu aan!