Docenten

Tijdens de opleiding krijg je les van gastdocenten uit het werkveld: filmmakers, filmanalysedocenten, kunstdocenten en vakdidactici. Daarnaast zijn docenten Wypke Jannette Walen en Meldrid Ibrahim de drijvende krachten achter de opleiding. 

Coördinator Meldrid Ibrahim ontdekte de kracht van filmmaken tijdens haar opleiding tot kunstdocent. Film bood de mogelijkheid om de echte wereld in te gaan, buiten de muren van het schoolgebouw. Jarenlang werkte ze als gastdocent voor Stichting De Frisse Blik, Cinekid en Foam en zag ze dat jongeren door film hun eigen stem kunnen laten horen. Ze ontwikkelde lessen en leerlijnen waarin een kritische blik centraal stond. Nu is zij als docent verbonden aan de Breitner Academie en is zij samen met Wypke Janette Walen de ontwikkelaar en het aanspreekpunt van deze jaaropleiding.

Coördinator Wypke Jannette Walen werkte tijdens haar studie aan het Sandberg Instituut (master of fine arts) als docent bij fotografiemuseum Foam. Ze heeft er tien jaar lang alle tentoonstellingen uitgeplozen voor workshops en rondleidingen en ontdekte het plezier in de wisselwerking tussen kijken en vertellen, tussen het gesprek met publiek en haar eigen gedachten en tussen de inkijk in andermans foto’s en haar eigen maakwens. Dit vond ze zo leuk dat ze inmiddels al jaren lesgeeft aan de Breitner Academie, waar ze studenten aanzet om al makend hun eigen fascinaties te onderzoeken.

 

Delen