Aanmelden

Ga naar Studielink

Toelating en aanmelding

De toelating voor de deeltijd verkort 2021/2022 zal zijn na de open avond van donderdag 19 november, de datum wordt binnenkort gepubliceerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie. 

Stap 1: Voldoe je aan de toelatingseisen?
Voor het tweejarige verkorte programma in deeltijd gelden de volgende toelatingseisen:

  • een (hbo-)bachelordiploma van een kunstacademie; of
  • een diploma van een tweedegraads docentenopleiding in het vakgebied beeldende kunst en vormgeving afgerond (tekenen, handvaardigheid, textiele werkvormen);
  • indien je langer dan vijf jaar geleden bent afgestudeerd: een portfolio van recent beeldend werk;
  • relevant werk in de kunsteducatie.

Stap 2: Meld je aan voor deelname aan de toelating
Meld je via Studielink (momenteel niet mogelijk) aan voor de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving (verkort programma). Let op: dit is geen inschrijving voor de opleiding en verplicht je ook niet tot inschrijving.

Na je aanmelding in Studielink ontvang je een e-mail van de Breitner Academie met informatie om je aanmelding voor de toelating compleet te maken.

Stap 3: Deelname toelating
De toelating bestaat uit een intakegesprek met de toelatingscommissie waarin bekeken wordt of je toelaatbaar bent voor het verkort programma.

Stap 4: Uitslag toelating
Binnen twee weken na de toelatingsdag ontvang je per e-mail bericht of je bent toegelaten. In deze e-mail vind je alle informatie om je definitief in te schrijven voor de opleiding.

Collegegeld en overige kosten

Heb je al een relevante bachelor afgerond maar bezit je geen onderwijsbevoegdheid? Dan betaal je het reguliere collegegeld. Misschien kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming. Heb je al een tweedegraads bevoegdheid in tekenen, handvaardigheid en/of textiele werkvormen behaald na juni 1991, en sta je voor de klas, dan betaal je het instellingscollegegeld. In overleg met je werkgever kom je mogelijk in aanmerking voor een lerarenbeurs.

Meer informatie

Met vragen over je inschrijving, collegegeld, etcetera, kun je terecht bij de Centrale Studentenadministratie.

Delen
 

Aanmelden

Ga naar Studielink