Verkort programma Docent beeldende kunst en vormgeving

Kunstdocent in twee jaar
Ben jij afgestudeerd beeldend kunstenaar of vormgever en wil je vanuit je eigen fascinatie voor de kunsten bevoegd werken in de kunsteducatie? Dan is de verkorte deeltijdopleiding tot docent beeldende kunst en vormgeving echt iets voor jou! In deze tweejarige deeltijdstudie behaal je je eerstegraads lesbevoegdheid en ben je bevoegd om les te geven in het volledige kunsteducatieve binnenschoolse- de beeldende vakken, CKV, KUA en kunstgeschiedenis- werkveld. Net als ook voor kunsteductief werk in het buitenschoolse werkveld in de functie van bijvoorbeeld kunstco├Ârdinator of museumdocent. Onze opleiding richt zich op het verbreden en verdiepen van je kennis van kunst en cultuur en overdrachtsvaardigheden met vakken als cultuurgeschiedenis, CKV, KUA, onderwijskunde, vakdidactiek en werkplekleren (stage). Tijdens je studie word je vanuit de academie begeleid door een stagecoach en studieloopbaanbegeleider.

Werkend leren
De lessen vinden plaats op woensdagavond en vrijdag (hele dag). Onderdeel van je studie is je werk van ca. 1,5 dag per week in een organisatie waar je betrokken bent bij kunsteducatie, het liefst in het (voortgezet) onderwijs. In die lespraktijk voer je studieopdrachten uit; daarnaast ben je bezig met zelfstudie of groepsopdrachten. De opleiding vraagt om een zelfstandige werkhouding, effectief agendabeheer en veel inzet.

Diploma
De opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Dat betekent dat je na afronding van de opleiding een wettelijk geaccrediteerd diploma en de titel Bachelor of Education (BEd) ontvangt, alsmede bevoegdheid voor het eerste- en tweedegraads werkgebied.

Opleidingsgegevens

Studielast
240 studiepunten
Studieduur
2 jaar in deeltijd
Lestijden (excl. zelfstudie)
woensdag 18.45-22.00 uur
en vrijdag 9.00-16.15 uur (excl. studieloopbaanbegeleiding)
Voertaal
Nederlands
CROHO-code
39100 (B Docent beeldende kunst en vormgeving)
Graad
Bachelor of Education (BEd)

Delen