Open dag: zaterdag 1 februari

Meld je nu aan!

 

Studenten blogs

Ga naar

Innovators gezocht

Tijdens de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving leer je kunst te maken en je liefde voor kunst over te dragen. Je leert werken met verschillende technieken en materialen, loopt stages bij scholen, culturele instellingen of kunstenaars en gaat elk jaar op studiereis naar het buitenland. Daarnaast werk je (buiten de Academie) mee aan kunstprojecten. Je krijgt les van bevlogen docenten die zelf ook actief zijn als autonoom kunstenaar of als educator en die jouw talent helpen ontwikkelen. Als kunstdocent groei je uit tot een rolmodel, tot een bron van inspiratie. Je bent na je afstuderen dan ook bevoegd om les te geven in het primair onderwijs, vmbo, onder- en bovenbouw havo/vwo en in culturele organisaties. Je zet je makerstalent en je didactische en theoretische kennis in om anderen kunst te leren maken, ervaren en begrijpen. Je bent eigentijds en origineel, je stelt kritische vragen en zet, als het moet, de dingen op hun kop. Met het diploma van de Breitner Academie op zak, kan jij de beeldende kunsteducatie van de 21e eeuw mede vormgeven.

Authentieke kunsteducatie

Vanaf het begin van de opleiding aan de Breitner Academie sta je middenin de praktijk: je loopt elk jaar stage, bijvoorbeeld op een middelbare school of in een centrum voor de kunsten, en haalt extra inspiratie op tijdens (internationale) studiereizen. Wij noemen dat authentieke kunsteducatie: je doet ervaring op buiten de muren van de academie, in echte situaties die je later in het beroepenveld ook tegen gaat komen. Zo bereid je je optimaal voor op de toekomst. 

Studieprogramma

In de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving komen alle beeldende vakgebieden aan bod. Je leert werken in 2D (tekenen, schilderen), 3D (werken in en met ruimte) en 4D (fotografie, video, interactieve installaties, multimedia). Je komt in aanraking met uiteenlopende materialen, zoals hout, metaal, verf, gips en plastic. Ook komen allerlei digitale werkvormen aan bod, zoals animatie en digitale beeldbewerking.
Vakken als onderwijskunde en vakdidactiek gaan over de theorie en praktijk van het lesgeven. Door het vak kunstbeschouwing leer je kijken naar kunst en met het vak kunst- en cultuurgeschiedenis bouw je aan je kunsttheoretische kennis. In technologyLab_ komen wetenschap, kunst en technologie samen. Zo ontwikkel je gevoel voor de traditie van de beeldende kunsten én oog voor de toekomst van het kunstonderwijs. Lees meer over de opbouw van het studieprogramma.


Opleidingsgegevens
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code39100 (B Docent beeldende kunst en vormgeving)
GraadBachelor of Education (BEd)
Accreditatiet/m 28-8-2020
Delen
 

Open dag: zaterdag 1 februari

Meld je nu aan!

 

Studenten blogs

Ga naar