Nieuwe meesters

De Breitner Academie leidt je op tot een inspirerende docent beeldende kunst en vormgeving met een eerstegraads lesbevoegdheid. In deze bacheloropleiding leer je niet alleen hoe je jouw passie zo goed mogelijk op anderen overbrengt, maar je maakt ook zelf beeldend werk van hoog niveau. Je wordt een echte nieuwe meester: je zet jouw talent in om anderen kunst te leren maken, ervaren en begrijpen. Je bent eigentijds en origineel, je stelt kritische vragen en zet, als het moet, de dingen op hun kop. Met deze opleiding ben jij klaar om het beeldend kunstonderwijs van de 21e eeuw vorm te geven.

Authentiek leren

Vanaf het begin van de opleiding aan de Breitner Academie sta je middenin de praktijk: je loopt elk jaar stage, bijvoorbeeld op een middelbare school of in een centrum voor de kunsten, en haalt extra inspiratie op tijdens (internationale) studiereizen. Wij noemen dat authentiek leren: je doet ervaring op buiten de muren van de academie, in echte situaties die je later in het beroepenveld ook tegen gaat komen. Zo bereid je je optimaal voor op de toekomst. 

Vakken

In de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving komen alle beeldende vakgebieden aan bod. Je leert werken in 2D (tekenen, schilderen), 3D (werken in en met ruimte) en 4D (fotografie, video, interactieve installaties, multimedia). Je komt in aanraking met uiteenlopende materialen, zoals hout, metaal, verf, gips en plastic. Ook komen allerlei digitale werkvormen aan bod, zoals animatie en digitale beeldbewerking.

Vakken als onderwijskunde en vakdidactiek gaan in op de theorie en praktijk van het lesgeven. Door het vak kunstbeschouwing leer je kijken naar kunst en met het vak kunst- en cultuurgeschiedenis bouw je aan je kunsttheoretische kennis. In het technologyLab_ komen wetenschap, kunst en technologie samen. Zo ontwikkel je gevoel voor de traditie van de beeldende kunsten én oog voor de toekomst van het kunstonderwijs.

Lees meer over de opbouw van het studieprogramma


Opleidingsgegevens

Studielast
240 studiepunten
Studieduur
4 jaar voltijd
Voertaal
Nederlands
CROHO-code
39100 (B Docent beeldende kunst en vormgeving)
Graad
Bachelor of Education (BEd)
Accreditatie
t/m 28-8-2020.
Meer informatie over accreditatie

Delen