Organisatie

De Breitner Academie staat voor beeldende kunst en educatie. Wij zoeken verbinding en samenwerking. Wij brengen traditie en innovatie samen, wij verbinden introspectie met engagement, handwerk met nieuwe technologie, oud met nieuw, kunst met educatie. Kortom: Wij leiden kunstdocenten op tot ‘nieuwe meesters’.

De Breitner Academie is vernoemd naar de Amsterdamse kunstenaar George Hendrik Breitner (1857¬1923). Breitner leefde in de periode dat de academie is opgericht (1881). Hij was zowel schilder als een early adopter op het gebied van fotografie en hield van de stad. Breitner zei daarover: “Amsterdam past bij mijn karakter; het is net zo impulsief en explosief als ik.” Hij bracht de vernieuwing van de stad en het alledaagse leven in beeld door te experimenteren met steeds weer nieuwere camera’s. Dit leidde tot nieuwe beelden en composities en het ontstaan van de snapshot.

De Breitner Academie is de enige academie in Nederland die zich volledig focust op het opleiden van docenten beeldende kunst en vormgeving. Wij zijn een academie die verandering omarmt. Elk valkgebied zoekt verbinding met andere disciplines van de academie en met de buitenwereld. Zo ontstaan inspirerende dwars-verbanden.

Nieuwe meesters, onverwachte verbindingen

Lees meer (PDF)

Delen