De Kost van Noord

Vers voedsel conserveren is een oud principe dat draait om voedseloverschot, houdbaarheid en zuinigheid. De Kost van Noord is een voedselproject waarbij wij persoonlijke weckpotten hebben ingemaakt. De inhoud van deze weckpotten is per deelnemer gepersonaliseerd op basis van de vraag: ‘Wat geeft jouw leven smaak?’

Via Helens’ Free Food Market (een wekelijkse bezorgservice van gratis boodschappenpakketjes bij mensen die het financieel niet redden) zijn wij in contact gebracht met verschillende Noordelingen. Na gesprekken met deze deelnemers is de inhoud in verschillende (figuratieve) vormen gesneden en geconserveerd. Elk van de gevulde potten vond een tijdelijke herberg op een waardevolle plek en kwam daar een aantal weken op smaak. Deze gastvrije locaties voor het verblijf waren Camping het Vliegenbos, De Verbroederij, Skatecafé Karin en Yvonne, De Zithoek en Nieuw Dakota.

Naomi de Bruijn, Carmen Koppejan, Julie Post

Delen