THRIFTSHOW!

Ik werd geïnspireerd door de enorme opslagplaats van de kringloop, die helemaal gevuld was met allerlei spullen. Nog meer dan eerst drong het tot me door dat we in een weggooimaatschappij leven. Vaak gooien we kapotte spullen weg en komen daar nieuwe blinkende spullen voor in de plaats. Dat is niet goed voor het milieu. Door middel van mijn THRIFTSHOW wil ik laten zien hoe willekeurige spullen uit de kringloop op een creatieve manier te herbruiken zijn. 

De omgeving

Kringloop de Lokatie is een fijne, ruime winkel. Het is overzichtelijk en het gangpad was perfect om een catwalk op te plaatsen. Het contact met de directeur van de kringloop verliep heel soepel. Ik werd enorm vrijgelaten in mijn project. Ik mocht alle spullen uit de kringloop gebruiken en als ik ergens niet uitkwam kon ik hen altijd om raad vragen. De mensen van de kringloop zelf waren ook bijzonder enthousiast over het project en hebben me hard geholpen op de avond zelf.

De totstandkoming en het resultaat

Ik vond het een fantastisch project om aan te werken. Het heeft me wel meer tijd gekost dan ik had gedacht. Dit omdat ik alle kostuums zelf heb moeten maken, maar het was alle moeite waard. Op de dag zelf heb ik veel hulp gehad van de mensen van de kringloop met de opbouw van de catwalk (van tafels), het ophangen van de spotlights en het instellen van het geluid van de mensen van de kringloop. 

Toen begon de stress op te lopen. Ik had geen taken uitbesteed, dus kwam iedereen steeds naar mij toe als er iets niet werkte, kapot was of niet duidelijk was. Een en al multitasken, maar het is me gelukt. Ik had  twee stylistes tot mijn beschikking, die het haar en de make-up van de modellen deden, dus dat scheelde een hoop moeite.

De opkomst voor de THRIFTSHOW lag rond de 60 á 70 man. Vanaf het moment dat de show begon liep alles op rolletjes. De modellen liepen professioneel en het publiek was razend enthousiast. Boris, de presentator van de modeshow, was helaas niet goed te verstaan door de muziek. Na de show trad de band Stuk voor stucadorable op, bestaanden uit studenten van het conservatorium. De drankjes werden uit glazen van de kringloop geserveerd en zo hoopte ik om het element van hergebruik overal in terug te laten komen. Na de THRIFTSHOW heb ik enorm veel positieve reacties gekregen vanuit het publiek. De eigenaar van de kringloop vond het ook een hele geslaagde avond, dus volgend jaar weer!

Marianne Zeldenrust
Uitvoerdatum: 3 juni 2016
Locatie: Kringloop de Lokatie, Distelweg 85, 1031 HD Amsterdam 

Delen