Willie's Open-Vogelhuizen-Route

Loop met het verhalenboekje de route, langs vogelhuizen in de Vogelbuurt en neem een kijkje in de wereld van de vogels om ons heen! De route bestaat uit negen vogelwoonplaatsen, stuk voor stuk bijzonder. De verhalen in het routeboekje laten je binnen in de wereld van de bewoners van die huisjes. Dat is wat ik wil bereiken met dit project: dat mensen even een stapje buiten hun eigen wereld zetten en daarmee een ruimere blik krijgen. 

De totstandkoming en het resultaat

Tijdens het maken van dit project heb ik ontzettend leuk contact gehad met de mensen die deelnamen aan de route met hun vogelhuisje. Zo ben ik twee uur lang op de thee geweest bij een man die een ‘dakpanvogelhuis’ heeft en sprak ik een man die maar één keer per jaar in zijn eigen tuin komt, puur zodat hij het dierenleven daar niet stoort. Fantastisch!

Op de dag van de uitvoering kwam een groter aantal mensen dan waar ik op hoopte meedoen. Iedereen die terugkwam was enthousiast en vond het erg leuk om te doen. Ik heb veel plezier in het project gestopt, en kreeg ook alleen maar plezier terug van de routelopers. Daar ben ik enorm blij mee, want ik vind plezier een serieuze zaak!

Willemijn Beth
Uitvoerdatum: 11 juni 2016
Locatie: Leeuwerikstraat 19B, Vogelbuurt

Delen