ZENOORD

Een middag met yoga en meditatie voor de bewoners van ‘t Laagt

Ik wilde graag een project neerzetten dat in zou gaan op de drukte van het dagelijks leven in combinatie met een plek die voor mij heel dierbaar is. ZENOORD is meer dan alleen bewegen het zet je even stil bij het hier en nu. 

De omgeving

Het bedenken van een project ‘’from scratch’’ is een enorme ervaring geweest. Waar begin je en hoe ga je om met tegenslagen wanneer je je ideeën probeert uit te voeren? Ik geloof dat iedereen naast de leerervaringen van dit vak ook een heleboel persoonlijke lessen leert. Je komt jezelf tegen en leert zo van je fouten. Dit is voor mij van begin tot eind een spannend project geweest. Ik heb dit project in samenwerking met Arianne gemaakt. 

de totstandkoming en het resultaat

Het proces naar dit eindresultaat ging niet zonder horten of stoten, maar ik ben ongelofelijk blij met het eindresultaat. Ik heb mijn werk in twee avonden uitgevoerd en het was fantastisch om de reactie van het publiek te zien. Men was nieuwsgierig, stopten om te kijken wat er precies gebeurde en sommigen maakten zelfs foto's en video's.  De reacties waren erg positief en precies waarop ik had gehoopt. De mensen werden 'geroepen' door mijn sirene en stonden even stil om ernaar te luisteren. Ik had nog nooit een werk in de openbare ruimte tentoongesteld en ik had dus ook nog nooit de reacties op mijn werk van een groter publiek gezien. Dit was de eerste keer en het had niet beter kunnen gaan.

Tessa van Vredendaal
Locatie: Plan van Gool, Amsterdam Noord

Delen