Themaweek seksualiteit in de beeldende kunst: De week van Eros


Januari 2019. De jaarlijkse themaweek werd omgedoopt tot De week van Eros. Artist in Residence was dit jaar online kunstmagazine Mister Motley. Onder begeleiding van kunstenaars L.A. Raeven, David Bade, Koes Staassen, Aukje Dekker en Kinke Kooi maakten de studenten deze week beeldend werk binnen het thema erotiek. Daarnaast gingen kunstenaars, schrijvers, sprekers en wetenschappers met studenten in gesprek over seks, seksualiteit en intimiteit. De week werd afgesloten met een expositie van het werk dat de studenten hadden gemaakt.

 

Mister Motley nodigde voor de week van Eros kunstenaars, schrijvers, sprekers en wetenschappers uit om te praten over dat waar we maar moeilijk woorden voor vinden: seks, seksualiteit en intimiteit. De vijf kunstenaars die uitgenodigd waren, gaan in hun eigen werk allemaal een relatie aan met erotiek. Zij willen seksualiteit, erotiek, porno, gender, naakte lichamen en de relatie met spiritualiteit begrijpen, ondergaan en uitdiepen. Het zijn kunstenaars die middels het experiment onze aannames over seks verbreden en grenzen laten vervagen.

Door deze vaak moeilijke begrippen uitvoerig te bespreken werden studenten deze week ondergedompeld in de betekenis en waarde van seksualiteit in de beeldende kunst. Hoogtepunt van de week was de kortstondige expositie die goed bezocht werd.

opleiding kunst docent Amsterdam

Studiejaar '18-'19, januari 2019. 
Artist in Residence: kunstmagazine Mister Motley

Delen