Wicked City. Mokum met een open blik

De eerstejaars studenten ontwikkelen de Wicked City Guide: een onconventionele stadsgids die aanzet om de stad op een nieuwe manier te ontdekken.  

Wie zijn minder zichtbaar in de stad en wat is minder bekend, maar het onderzoeken waard? Hoe ziet de stad eruit door de ogen van een kunstenaar? De studenten hebben ruim 100 kijk- en maakopdrachten ontworpen, die je aanzetten de stad te verkennen, de blik te verbreden en kennis te verdiepen. Wicked City is een activerende stadsgids gericht op jongeren, maar is ook geschikt voor een ruimere doelgroep. De gids maakt meerdere perspectieven zichtbaar en is verrassend in vormgeving en inhoud. Kijkfitness, kunst en nieuwe ontmoetingen in Mokum!  

Expositie in Pexpo 
De gids wordt gelanceerd op een feestelijke eindpresentatie, met een tentoonstelling van beeldend werk dat naar aanleiding van de kunstopdrachten door of met de studenten is ontstaan. De tentoonstelling is van 21 juni t/m 5 juli te zien bij Pexpo (Van der Pekstraat 47-49, Amsterdam-Noord).
 
Bestel de Wicked City Guide 
Wil je de Wicked City Guide aanschaffen voor jezelf, je school, je vrienden en familie? Plaats nu een pre-order voor de tweede oplage van de Wicked City Guide: pre-order

Prijs: €19,50  
Formaat: A5, 300 pagina's 

Bekijk de preview hier: 

Je kan je inschrijven tot uiterlijk 5 juli. Zodra er meer dan 50 bestellingen bij ons binnen zijn, worden de boeken gedrukt! Als het zover is, sturen we je een mail met betaalinformatie. Als de boeken gedrukt zijn, kunnen ze opgehaald worden bij de Breitner Academie, Overhoeksplein 2 Amsterdam.  

 

Op de hoogte blijven van Wicked City:  volg ons op instagram 

Delen