Internationaal

In het buitenland stage lopen biedt unieke kansen om het internationale werkveld te verkennen en kennis te maken met andere culturen. De Breitner Academie heeft goede contacten met internationale organisaties: zo zijn er samenwerkings- en uitwisselingsovereenkomsten met organisaties in Turkije en Amerika en nemen studenten deel aan stageprojecten in Noorwegen, Curaçao en Mexico. Daarnaast heeft de AHK een Internationaliseringsfonds, een beurzenprogramma voor studenten die tijdens hun studie een korte periode willen studeren of stage lopen in het buitenland. Zoek je meer informatie over studeren buiten Nederland? Ga naar studeren in het buitenland.

Studenten Lucas Atteveld, Tamar Berends en Leila Djuheric bezochten de creatieve academie Sunnhordland Folkehøgskole op eiland Halsnøy in Noorwegen. Op Sunnhordland ontwikkelen leerlingen zich na de middelbare school in een of twee jaar in bijvoorbeeld in game design, art of film. Ze werken vaak met street-art en zonder theoretische basis. Het Amsterdamse trio werkte met de leerlingen in een land-art project.

Overig

Voor vragen over andere studentenprojecten, e-mail naar Janneke Alink (Janneke.alink@ahk.nl), medewerker externe betrekkingen.

Voorbeelden

Vierdejaars studenten organiseerden PindakaasTV een online platform met kunsteducatieve video's en projecten voor het primair en voortgezet onderwijs.

Flits! In het licht van Rembrandt: tijdens de Museumnacht N8 in Amsterdam bouwden academiestudenten een fotostudio waar bezoekers zich konden laten fotograferen in de stijl van Rembrandt. Lees hier meer over dit project.

In de Zomerschool in Amsterdam Noord gaven studenten vorm aan een kunstprogramma van drie weken rond het thema water. Het doel was om leerlingen van groep zes, zeven en acht van de deelnemende basisscholen in de zomervakantie bij te spijkeren op het gebied van taal en beeldende vorming. Lees hier meer over dit project.

Delen