Channa de Vries

Channa de Vries

Course
Beeldende Vorming voltijd
Class
2013
Specialization

Textiel- en kostuumgeschiedenis

Email
charlainelarissa@gmail.com

Ik heb altijd al bewondering gehad voor alles wat uit oma's en moeders kasten kwam: naaimachines, handwerk, borduurwerk, frutsels en friemels.

Het was dan ook niet te voorkomen dat ik eens de textielkant op zou gaan. In mijn beeldend werk zijn naald, draad en stof de middelen waarmee ik tot een eindproduct kom.

Hiernaast biedt het mij ook een theoretische wereld, waarbij ik stage loop in de richting van textiel- en kostuumgeschiedenis.

 

Moeder der Vlekken

Ik heb werk gemaakt over dingen aan mezelf, die ik altijd als normaal en vanzelfsprekend heb beschouwd, tot anderen mij er op wezen dat het anders, raar of afwijkend was.

Zo heb ik alle moedervlekken op mijn rug bestudeerd, en zo ook mezelf aan een onderzoek onderworpen in relatie tot anderen en mijn omgeving.

Mijn werk gaat over in hoeverre je als persoon door je omgeving wordt geïdentificeerd, in welke mate je identiteit wordt bepaald door uiterlijke kenmerken en in hoeverre kun je een stuk van die identiteit met anderen kan delen.

Internship

Naast een onderwijsstage op een HAVO/VWO school heb ik stage gelopen bij Ansje van Dijk, docente op het gebied van textiel- en kostuumgeschiedenis.

Met een fantastische collectie antiek textiel, met een hoge educatieve waarde, wordt de mode bestudeerd binnen het kader van de kunst en cultuurhistorie.

'Mode is een eigen taal met een eigen grammatica'

Back to list
Share