Job van der Linde

Job van der Linde

Course
Beeldende Vorming deeltijd
Class
2013
Website
www.leonardlinden.nl

Ik ben Job van der Linde, maar mijn artiestennaam is Leonard Linden. Ik maak schilderijen waarin alledaagse voorwerpen centraal staan. Dit  zijn voorwerpen die iedereen wel eens gezien heeft en waar je zomaar langs zou lopen. Door deze voorwerpen  te isoleren op het schilderdoek en ze precies zo te schilderen als ze eruit zien, hoop ik dat de kijker de schoonheid ervan opnieuw zal ontdekken.

Met mijn realistische voorwerpen probeer ik een soort abstracte compositie te construeren. Ik noem mijn werk daarom ''constructief realisme''.

Naast mijn schilderijen maak ik ook tekeningen en werk ik veel in opdracht: ik maak illustraties en portretten.

In mijn kunst combineer ik verschillende herinneringen aan reclames tot nieuwe composities. Het zijn visioenen van een persoon opgegroeid in een tijdperk gedomineerd door internet en televisie. Deels werk ik emotioneel vanuit mijn intuïtie, daarnaast ‘’hermanipuleer’’ ik mijn composities op een rationele manier, net als in de media. Daarom noem ik mezelf een onbetrouwbare kunstenaar,  met titels als reclameslogans.  
Ik heb gekozen voor de artiestennaam Leonard Linden omdat mijn kunst niet over mezelf gaat maar over de kunstmatige wereld van de media. En net als daar creëer een merk , met kunstmatige beelden. Net als een acteur die een rol speelt, gebruik ik mijn kunst als acteerwerk.  

De toekomst is voor mij als een spannende film waarvan je het einde nog niet weet. Wat ik wel weet is dat kunst en lesgeven mijn grote passie is.

Momenteel geef ik les bij Stichting Shoot: een organisatie die video en animatieles geeft aan mensen met autisme.

De toekomst is als een spannende film waarvan je het einde nog niet weet. Wat ik wel weet is dat kunst en lesgeven mijn grote passie is.

Internship

Ik heb les gegeven op twee middelbare scholen: Het Ichthus college in Driehuis en Het Stedelijk Dalton in Alkmaar. Daarnaast geef ik voor een particuliere stichting les in portret en model tekenen.

Back to list
Share