Jolanda Smit

Jolanda Smit

Course
Beeldende Vorming voltijd
Class
2014
Specialization

Film, photoshop, fotografie

Email
j.smit03@live.nl
Contact
Facebook

Het is van belang in deze opleiding om een goede balans te vinden tussen wat je zelf graag wilt maken en wat de docent je voor tips geeft.

Hoi ik ben Jolanda (Joan). Ik wil anderen graag inspireren en ze laten zien hoe heerlijk het is om kunst te maken of je op andere wijze expressief te uiten. Om dat te bereiken zou ik graag mijn veelzijdigheid in de verschillende disciplines inzetten: kunst, dans, muziek en theater. Naast mijn plezier in het lesgeven heb ik ook veel hobby's. Ik maak films, dans, game en ben een actief blogger op internet.

Mijn streven is om uit het leven te halen wat erin zit. Ik wil de held zijn in mijn eigen verhaal en ben een enthousiast persoon die openstaat voor uitdagingen en mooie kwaliteiten van mensen.

Hoe groter de droom, hoe groter de uitkomst.

The illusion of a true society

Voor mijn eindwerk heb ik veel digitaal gewerkt en een mogelijk toekomstige wereld geschapen die laat zien hoe fragiel society eigenlijk is. Niets is eeuwig. Het eerste hoofdstuk is een stripverhaal, door mijzelf bedacht en gemaakt. De tekeningen heb ik vervolgens nog een keer in Photoshop bewerkt en komen terug in drie werken, die in oude lijsten worden gepresenteerd. Dun getekende personages, woeste achtergronden en de combinatie van oude en nieuwe technieken geven een apocalyptisch, vervreemdend effect.

Ik maak graag een mix van nieuwe media en ambachtelijke technieken, bijvoorbeeld tekenen en inkleuren in Photoshop en dan printen en eroverheen schilderen. Het is een van de vele mogelijkheden die ik op de Academie voor Beeldende Vorming hebt ontdekt. Daarnaast heb ik tijdens mijn studie enorm veel ervaring opgedaan, waardoor ik als docent en persoon ben gegroeid. Af en toe was het best veel, maar uiteindelijk ben ik blij met alles wat ik heb geleerd en gedaan.

Internship

In mijn laatste jaar heb ik stage gelopen bij kunstenschool Artiance in Alkmaar. Hier heb ik verschillende lessen gegeven in tekenen, schilderen en fotografie.

Back to list
Share