Lotte Souwer

Lotte Souwer

Course
Beeldende Vorming voltijd
Class
2016
Specialization

2D

Website
www.lottesouwer.nl
Email
info@lottesouwer.nl
Contact
LinkedIn

Vanaf kleins af aan heb ik al een interesse voor beeldende kunst en maak ik zelf ook werk. Ik ben heel blij dat ik nu van mijn passie mijn werk kan maken.

Inspiratiebronnen zijn voor mij (familie)verhalen, sprookjes, maar ook juist alledaagse gebeurtenissen en voorwerpen.

Na het afstuderen wil ik onder andere een eigen bedrijf beginnen waarin ik workshops geef en eigen werk verkoop. Daarnaast zou ik graag op een educatieve afdeling van een museum willen werken.

Patronen

In hoeverre heb je een eigen identiteit en in hoeverre ben je een product van je opvoeding, de maatschappij of het feit dat je mens bent? Kun je je eigen weg volgen of verval je in de patronen van je voorgangers? Het thema van dit werk is identiteit en het volgen van patronen. We leven allemaal in menselijke systemen zoals ons gezin, ons werk en onze vriendenkring. De regels, patronen en onbewuste wetten van deze systemen geven ons leven voor een deel vorm. We conformeren ons aan de verwachtingen en waarden en normen. Dit is voor een deel omdat we anderen niet willen teleurstellen, maar ook voor een deel omdat we ons veilig voelen binnen het voorspelbare systeem. We denken dat we de hele dag keuzes maken, maar we volgen allemaal patronen, steeds herhalende patronen waar we niet los van kunnen komen.

Back to list
Share