Dewy Venerius

Dewy Venerius

Dewy was met haar afstudeerproject genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs 2018. Uit het juryrapport: 'Dewy Venerius creëerde met de Kawaii Fastfood Collectie en de Foxy & Trash Panda Collectie een indrukwekkende hoeveelheid ontwerpen, die uitzonderlijk goed zijn uitgewerkt en ook nog eens daadwerkelijk in productie zijn genomen. Ze toont zich een goed ondernemer, die met de Japanse beeldcultuur als duidelijke inspiratiebron een productlijn heeft ontwikkeld die niet alleen de liefhebber, maar ook een breder publiek zal aanspreken. Beide collecties stralen een enorm enthousiasme van de maker uit en zullen ongetwijfeld hun weg naar een grote doelgroep weten te vinden.'
 

Kawaii Fastfood Collectie en de Foxy & Trash Panda Collectie

Dit eindwerk bestaat uit twee productcollecties met illustraties, waarbij eten als een rode draad door het werk heen loopt. De eerste collectie, de Kawaii Fastfood Collectie, bestaat uit tekeningen met allerlei junkfood en toetjes die zijn geïnspireerd op de zoete, vrolijke, schattige Kawaii-cultuur in Japan. Binnen deze subcultuur draait alles om onvolwassenheid en vluchten meisjes in een roze, snoezige kinderwereld. De tweede collectie, de Foxy en Trash Panda serie, beeldt een fictieve vriendschap van twee alleenstaande individuen uit die samen de wereld verkennen. Foxy en Trash Panda vinden op verlaten plekken diverse rare, achtergelaten voertuigen die ze vervolgens opknappen en ombouwen tot vreemde eettentjes en voedselstalletjes.

Dewy gaat na de opleiding een eigen webwinkel starten en daarnaast wil ze haar artikelen aanbieden op festivals en evenementen die gerelateerd zijn aan diverse subculturen, zoals ‘Elfia’, Japanse festivals en ‘Anime’ conventies. Dit zijn werelden waarin mensen zich, gekleed in kostuums, volledig in een fantasiewereld storten.
Het doel van Dewy’s producten is op een positieve manier bijdragen aan de vlucht uit de realiteit die binnen deze werelden plaatsvindt. Haar artikelen, zoals sleutelhangers, buttons en kaartjes, zijn gemaakt zodat mensen ze mee naar huis kunnen nemen of in hun dagelijks leven bij zich kunnen dragen. Zo gaat dat kleine stukje fantasiewereld en herinneringen aan festivals deel uitmaken van de eigen, vertrouwde omgeving van de bezoekers.

Dit doel van haar producten linkt aan de manier waarop het werk tot stand komt: door te tekenen kan Dewy zich onttrekken aan de chaos en ongestructureerde wereld om zich heen. Het is belangrijk dat ze helemaal op kan gaan in het creatieproces, waardoor binnen het werk een fantasiewereld tot leven komt.

Meer over de Kawaii Fastfood Collectie en de Foxy & Trash Panda Collectie.

Back to list
Share