Aanbod nascholing

Ga naar

ArtechLAB Amsterdam

ArtechLAB Amsterdam is een laboratorium voor onderwijsexperiment en wil op een laagdrempelige manier onderwijs in kunst op het snijvlak van wetenschap en technologie toegankelijk maken voor het hedendaags kunstonderwijs. Daarbij richt ArtechLAB zich vooral op het ontwikkelen van educatieve ontwerp vaardigheden van (toekomstige) docenten. Door het geven van workshops en nascholingen bedient ArtechLAB een groeiende vraag vanuit het werkveld naar handvatten hoe bèta en techniek te verbinden met kunsteducatie. Daarnaast wordt binnen het curriculum van de Breitner Academie in jaar 1 en 2 het vak ArtechLAB gegeven. Ook biedt het onderzoekslab inspiratiesessies, een digitale bronnenbank voor leerlingen en docenten en doet het lab onderzoek.

Aanbod
ArtechLAB biedt verschillende diensten die scholen en het buitenschoolse educatieve veld kunnen ondersteunen bij het realiseren van een curriculum of programma waarin kunst wordt gecombineerd met wetenschap en technologie.

Het team organiseert trainingen voor kunstdocenten en interdisciplinaire vaksecties, workshops op basisscholen in de klas, een vak over kunstwetenschap en techniek binnen het onderwijscurriculum van de Breitner Academie, een nascholingsprogramma, inspiratiesessies voor schooldirecteuren en beleidsmakers, een digitale bronnenbank met voorbeelden van actuele interdisciplinaire ontwerppraktijken en doen onderzoek naar het ontwerpen en implementeren van interdisciplinaire onderwijspraktijken. Al deze activiteiten dragen bij aan het ontwikkelen van inclusief onderwijs dat zich bevindt op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. Met als doel dat kunstonderwijs verbonden met bèta en techniek een vaste plek krijgt in het onderwijscurriculum.

Ga voor een uitgebreide beschrijving en voorbeelden ter inspiratie naar Nascholing voor onderwijsprofessionals of naar Workshops en inspiratiesessies voor beleidsmakers. 

Team ArtechLAB

Michiel Koelink
Oprichter en coördinator
LinkedIn

Arida Badringa
Projectmedewerker (portefeuille leven lang leren)
LinkedIn

Aldo Kroese
Projectmedewerker (portefeuille leven lang leren en Breitner Academie)
LinkedIn

Ans Hom
Projectmedewerker (portefeuille leven lang leren en Breitner Academie)
LinkedIn

Annelies den Boon
Projectmedewerker (portefeuille leerlingen)
LinkedIn

Roderick Laperdrix
Projectmedewerker
LinkedIn

Meldrid Ibrahim
Projectmedewerker
LinkedIn

Jacqueline Kouwenberg
Communicatie
LinkedIn

 

Partners
ArtechLAB Amsterdam is een samenwerking van de Breitner Academie met andere academies van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), het Amsterdam Creative Industries Network (ACIN), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Hogeschool Inholland.

Amsterdam Creative Industries Network (ACIN)

ACIN is een Centre of Expertise en is opgericht door de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Lectoren en onderzoekers van deze hogescholen zijn daarom nauw betrokken bij de labs. Door deze expertise en de koppeling met toonaangevende bedrijven, zijn het onderzoek en de toepassingen zeer relevant en van hoog niveau. Met ACIN organiseert de Breitner Academie het vak ArtechLAB; een interdisciplinair onderwijsconcept waarin kunst, technologie en wetenschap geïntegreerd aan bod komen en ArtechLAB Amsterdam; projectleider is Michiel Koelink.

Delen
 

Aanbod nascholing

Ga naar