Naar inhoud
 

Open avond 4 april

klik hier

 

Studenten vertellen je alles over de opleiding

ga naar

Gezocht: bevlogen creatief talent

Tijdens de voltijdopleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving leer je kunst maken, naar kunst kijken en leer je hoe je anderen kunt enthousiasmeren over kunst. Je leert werken met veel verschillende technieken en materialen, je loopt stages en je gaat elk jaar op studiereis naar het buitenland. Ook werk je (buiten de Academie) mee aan kunstprojecten. Je krijgt les van bevlogen docenten die zelf ook actief zijn als kunstenaar of als educator en die jouw talent helpen ontwikkelen. En dit allemaal in het bruisende Amsterdam, de stad met veruit de meeste cultuur(instellingen van Nederland! 

Als docent beeldende kunst en vormgeving ben je intensief bezig met kunst en design. Natuurlijk door veel zelf te maken en te ontwerpen, door tentoonstellingen te bezoeken en door op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen. En vooral ook door zelf onderwijs en educatie te ontwikkelen en te leren hoe je je kennis over kunt dragen. Na je afstuderen ben je bevoegd om aan de slag te gaan op alle niveaus van het onderwijs, maar ook buiten het onderwijs. Denk hier bijvoorbeeld aan musea, culturele instellingen, kunstenaarsinitiatieven, festivals en online platforms. Onze studenten werken na hun afstuderen vaak niet alleen als docent maar ook als maker, educator, curator of een combinatie van functies. 

Wie zoeken we? Je bent creatief, eigentijds en origineel, je stelt kritische vragen en je zet, als het moet, de dingen op hun kop. Je bent betrokken, sociaal en je durft te leren door fouten te maken. Daarnaast toon je initiatief en hou je van organiseren. Je houdt van kunst maken én je vindt het leuk om je ervaring te delen met anderen!

Benieuwd waarom studenten kiezen voor de Breitner en hoe ze hun opleiding ervaren? Bekijk het hier:

 

In de praktijk:

Meteen vanaf het begin van de voltijdopleiding sta je middenin de praktijk: je loopt elk jaar stage -bijvoorbeeld bij een culturele instelling, een school of een kunstenaar- en je wordt geïnspireerd tijdens de jaarlijkse studiereizen naar onder andere Venetië en Berlijn. Ook werk je mee aan projecten buiten de academie en werk je samen met musea, kunstenaars of andere culturele instellingen. Zo word je in de praktijk optimaal op de toekomst voorbereid.

Studieprogramma:

Tijdens de voltijdopleiding docent beeldende kunst en vormgeving komen alle verschillende beeldende vakgebieden aan bod en leer je werken met uiteenlopende materialen. Zo ga je werken in 2D (tekenen, schilderen), 3D (werken in en met ruimte) en 4D (fotografie, video, interactieve installaties, multimedia) met materialen als hout, metaal, verf, gips en plastic. Daarnaast krijg je ook digitale werkvormen zoals fotografie, animatie, digitale beeldbewerking, VR en coding. Ook zijn er keuzevakken zoals Filmeducatie (in samenwerking met Eye) en leer je lesmateriaal ontwerpen tijdens het 'educatief project'.  Projectmatig werken en ondernemerschap komen hier ook aan de orde.

De theorie en praktijk van het lesgeven leer je tijdens de vakken onderwijskunde en vakdidactiek. Door het vak kunstbeschouwing leer je kijken naar kunst en door het vak kunst- en cultuurgeschiedenis bouw je aan je kennis van de theorie. In het vak ArtechLab komen wetenschap, kunst en technologie samen en krijg je oog voor de toekomst van het kunstonderwijs.  

Lees alles over de opbouw per studiejaar in het complete studieprogramma.

Bekijk de brochure Docent beeldende kunst en vormgeving:

Opleidingsgegevens

Studielast
240 studiepunten
Studieduur
4 jaar voltijd
Voertaal
Nederlands
CROHO-code
39100 (B Docent beeldende kunst en vormgeving)
Graad
Bachelor of Education (BEd)
Accreditatie
t/m 28-8-2020.
Meer informatie over accreditatie

Opleidingsgegevens
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code39100 (B Docent beeldende kunst en vormgeving)
GraadBachelor of Education (BEd)
Accreditatiet/m 28-8-2024

Studie in cijfers:

Ben je nieuwsgierig hoe (oud)studenten de opleiding beoordelen? Wil je weten hoe onze opleiding het doet in vergelijking met het landelijk gemiddelde van deze studie? Een overzicht van de studie in cijfers vind je op 123studiewijzer.nl

Na je studie:

Meer informatie over de mogelijkheden na je studie, het beroepsperspectief en de mogelijkheid om verder te studeren vind je op onze pagina Na je studie.

Delen
 

Open avond 4 april

klik hier

 

Studenten vertellen je alles over de opleiding

ga naar