Naar inhoud
 

Open dag zaterdag 11 februari 2023

Aanmelden

 

Studenten blogs

Ga naar

 

Studenten vertellen je alles over de opleiding

ga naar

 

Toelating 15 maart

Deadline voor aanmelding: 8 maart

Gezocht: bevlogen creatief talent

Tijdens de voltijdopleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving leer je kunst maken, naar kunst kijken en je kennis over te dragen als docent. Je leert werken met veel verschillende technieken en materialen, je loopt stages en je gaat elk jaar op studiereis naar het buitenland. Ook werk je (buiten de Academie) mee aan kunstprojecten. Je krijgt les van bevlogen docenten die zelf ook actief zijn als kunstenaar of als educator en die jouw talent helpen ontwikkelen. En dit allemaal in het bruisende Amsterdam, de stad met veruit de meeste cultuur(instellingen) van Nederland! 

Als aankomend docent ontwikkel je je creatieve talent, je kritische blik op de wereld en leer je hoe je dit over kunt dragen. Je krijgt tijdens de voltijdopleiding een mix van praktijk en theorie, na je afstuderen ben je bevoegd om als docent beeldende kunst en vormgeving les te geven in het primair onderwijs, vmbo, onder- en bovenbouw havo/vwo en in culturele organisaties.

Wie zoeken we? Je bent creatief, eigentijds en origineel, je stelt kritische vragen en je zet, als het moet, de dingen op hun kop. Je bent betrokken, sociaal en je durft te leren door fouten te maken. Daarnaast toon je initiatief en hou je van organiseren. Je houdt van kunst maken én je vindt het leuk om je ervaring te delen met anderen!

Benieuwd waarom studenten kiezen voor de Breitner en hoe ze hun opleiding ervaren? Bekijk het hier:

 

In de praktijk:

Meteen vanaf het begin van de voltijdopleiding sta je middenin de praktijk: je loopt elk jaar stage -bijvoorbeeld bij een culturele instelling, een school of een kunstenaar- en je wordt geïnspireerd tijdens de jaarlijkse studiereizen naar onder andere Venetië en Berlijn. Ook werk je mee aan projecten buiten de academie. Wij noemen dat ‘authentieke kunsteducatie’: je doet ervaring op buiten de muren van de academie, in echte situaties die je later als docent CKV ook tegen gaat komen. Zo word je in de praktijk optimaal op de toekomst voorbereid.

Studieprogramma:

Tijdens de voltijdopleiding docent beeldende kunst en vormgeving komen alle verschillende beeldende vakgebieden aan bod en leer je werken met uiteenlopende materialen. Zo ga je werken in 2D (tekenen, schilderen), 3D (werken in en met ruimte) en 4D (fotografie, video, interactieve installaties, multimedia) met materialen als hout, metaal, verf, gips en plastic. Daarnaast krijg je ook digitale werkvormen zoals fotografie, animatie, digitale beeldbewerking, VR en coding. Ook zijn er keuzevakken zoals Filmeducatie (in samenwerking met Eye) en leer je lesmateriaal ontwerpen tijdens het 'educatief project'.  Projectmatig werken en ondernemerschap komen hier ook aan de orde.

De theorie en praktijk van het lesgeven leer je tijdens de vakken onderwijskunde en vakdidactiek. Door het vak kunstbeschouwing leer je kijken naar kunst en door het vak kunst- en cultuurgeschiedenis bouw je aan je kennis van de theorie. In het vak ArtechLab komen wetenschap, kunst en technologie samen en krijg je oog voor de toekomst van het kunstonderwijs.  

Lees alles over de opbouw per studiejaar in het complete studieprogramma.


Opleidingsgegevens
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code39100 (B Docent beeldende kunst en vormgeving)
GraadBachelor of Education (BEd)
Accreditatiet/m 28-8-2024

Studie in cijfers:

Ben je nieuwsgierig hoe (oud)studenten de opleiding beoordelen? Wil je weten hoe onze opleiding het doet in vergelijking met het landelijk gemiddelde van deze studie? Een overzicht van de studie in cijfers vind je op 123studiewijzer.nl

Na je studie:

Meer informatie over de mogelijkheden na je studie, het beroepsperspectief en de mogelijkheid om verder te studeren vind je op onze pagina Na je studie.

Delen
 

Open dag zaterdag 11 februari 2023

Aanmelden

 

Studenten blogs

Ga naar

 

Studenten vertellen je alles over de opleiding

ga naar

 

Toelating 15 maart

Deadline voor aanmelding: 8 maart