Studiereizen

Tijdens je opleiding aan de Breitner Academie bezoek je niet alleen veel kunstinstellingen in Amsterdam maar ga je ook ieder jaar op studiereis naar het buitenland. Hieronder staat meer info over het programma van de studiereizen.

"Door zo’n studiereis blijft wat je op de Academie leert veel beter hangen; in het echt zijn de schilderijen vele malen indrukwekkender. Ik heb veel foto’s gemaakt die als inspiratiebron dienen voor mijn eigen beeldende werk."

Een studiereis staat altijd in het teken van het leren analyseren, interpreteren en bediscussiëren van zowel de bekende hoogtepunten uit de kunstgeschiedenis als onbekende actuele kunst. Je bezoekt tentoonstellingen en musea, en je onderzoekt de visies van de musea en hun educatief materiaal. Alle studenten houden een dummy bij waarmee ze verslag doen van de studiereis. De studiereizen zijn een verplicht onderdeel van je studie. 

Londen en Venetië 
Studenten van jaar één en jaar vier gaan samen; afwisselend naar Londen of Venetië (in het jaar dat daar de Biënnale plaatsvindt). 

Berlijn
In jaar twee ga je naar Berlijn en bezoek je musea en galeries en doe je tekenopdrachten. Op het programma staan o.a. Hamburger Bahnhof, Neue Nationalgalerie, het Bauhaus-Archiv, Sanssouci (Potsdam), het Altes Museum, het Bode Museum, de Alte Nationalgalerie en de Gemäldegalerie.  

Belgrado  

In jaar drie ga je op studiereis naar Belgrado, als onderdeel van het vak CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming). Met studenten van de andere docentenopleidingen van de AHK (dans, muziek en theater) ontwerp je een excursie, die op locatie wordt uitgevoerd.

Parijs
Studenten van het laatste jaar
 reizen met de trein naar Parijs, waar ze een bezoek zullen brengen aan o.a. Opéra Garnier, Atelier Lumiere, Centre Pompidou, Musee d’Orsay, Maison Europeenne de la Photographie en/of de Librairie Marian Goodman, terwijl tussendoor op locatie ook hard aan een Parijs Project wordt gewerkt.

Alle studiereizen worden per trein gemaakt, 
en er wordt een alternatief programma in Nederland aangeboden voor studenten die niet mee kunnen naar het buitenland.

Bekijk de video's van eerdere studiereizen:

"De studiereis is heel relaxed, ook met de docenten. Je moet veel doen en hard werken, maar de sfeer is vrij en gemoedelijk. Het is net of je niet op school bent, terwijl je toch lange dagen maakt en veel leert."
Delen