Aanbod nascholingen en workshops

Het team van ArtechLAB Amsterdam geeft workshops en nascholingen aan kunstvakdocenten, bètadocenten en interdisciplinaire vaksecties. Tijdens onze trainingen leren docenten en mensen werkzaam in het educatieve werkveld een onderwijsconcept te ontwikkelen waarin kunst, technologie en wetenschap geïntegreerd aan bod komen. Ons aanbod voor onderwijsprofessionals bestaat uit:

Inspiratiesessie
Aan bod komen kunstenaars die werken op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. Met authentieke kunsteducatie en lesvoorbeelden uit de praktijk.
Voor: kunstvakdocenten of een team van kunstvak-, techniek- en bètadocenten
Kosten: 2 uur / vanaf €225,-

Inspiratiesessie en lesontwerpsessie
Naast de inspiratiesessie doorlopen we een programma waarbij docenten zelf aan de slag gaan met het analyseren en behandelen van actuele kunst en het ontwerpmodel voor authentieke kunsteducatie van Emiel Heijnen. Alles onder begeleiding van docenten verbonden aan het ArtechLAB. Dit programma kan worden uitgebreid met een presentatie van een kunstenaar of designer die werkt op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie
Voor: kunstvakdocenten of een team van kunstvak-, techniek- en bètadocenten
Kosten: 1 dagdeel  / vanaf €450,-
Optioneel presentatie kunstenaar / €250,-

3-daagse nascholing op jouw school
Een driedaagse interne training voor kunstvaksecties. Er wordt aandacht besteed aan het vertalen van actuele kunstbronnen naar lesconcepten aan de hand van het ontwerpmodel voor authentieke kunsteducatie van Emiel Heijnen. Tijdens deze training wordt er dieper ingegaan op de inhoud. Er is intensieve begeleiding zodat je na de training direct aan de slag kunt binnen de eigen lespraktijk met meerdere lesideeën.
Voor: kunstvakdocenten
Kosten: 3 dagen / vanaf €2400,-

Nascholing
Het ArtechLAB biedt samen met de Breitner Academie (AHK) nascholingen aan. Tijdens de nascholingen leren docenten en workshopaanbieders het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van onderwijsmateriaal in de context van kunst, technologie en wetenschap. Zij verdiepen zich in actuele kunst die een sterke focus heeft op wetenschap en technologie, waarmee een basis ontstaat om duurzame samenwerkingen tussen de bèta- en techniekvakken en hun kunstonderwijs te laten ontstaan. De eerstvolgende nascholing vind plaats in het najaar van 2021.
Kijk voor meer informatie bij nascholing. 

Heb je specifieke wensen voor een training of workshop? Wil je ons aanbod mixen? Of heb je een speciale doelgroep waarvoor je iets wilt organiseren? Neem contact op en mail naar artechlab@ahk.nl. We onderzoeken graag alle mogelijkheden voor een aanbod op maat.

 

Delen