Vibeke Brugge

Vibeke Brugge

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2011
Specialisatie

3D, Textiel en Nieuwe Media

Vibeke (Texel, 1989) heeft voordat ze begon met studeren aan de Academie voor Beeldende Vorming een oriëntatiejaar ondernomen om te ontdekken wat voor haar de meest geschikte opleiding zou zijn. Op de Rietveld Academie heeft ze deelgenomen aan het oriëntatiejaar.
De cursussen allround styling en interieur tekenen heeft ze voltooid bij Artemis en volgde daarnaast keramiek- en textiel lessen. Halverwege het oriëntatiejaar ontdekte ze de vooropleiding bij de Academie voor Beeldende Vorming. Dit bleek helemaal het einde en niet veel later deed ze toelating voor de voltijd opleiding. Nu studeert ze af en heeft zich voornamelijk op 3D en nieuwe media gericht. Ze werkt graag met textiel, betrekt fotografie in haar werk en haalt vaak inspiratie uit haar geboorte eiland Texel.

Na de zomer hoopt ze aan het werk te kunnen blijven als handvaardigheid docent op OSG de Hogeberg op Texel. Sinds februari 2011 werkt ze daar twee dagen per week.

Het onbekende bekend maken

Mijn werk heb ik gemaakt aan de hand van beelden die voor de kijker onbekend zijn of ook voor mij nog tot het 'onbekende' behoren. Gedurende het bekijken van mijn werk kun je je afvragen wat het is en waarbij het hoort. De beelden zullen zichzelf bekend maken of onbekend blijven. Het is net wat je er zelf mee wilt doen.

Ik word geïnspireerd door grappige kleine dingetjes die andere mensen niet snel zullen opvallen

Scriptie
Streekdrachten in Nederland (1800-heden)

Stage

OSG De Hogeberg - Texel

Onderzoek Overdracht
De mogelijkheden voor CKV activiteiten in een cultuurarme omgeving

Terug naar lijst
Delen